ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

29-5-2016 ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ (photos-video)







Τίμησαν τους πεσόντες καταδρομείς στο Καβούρι (photos-video)



Παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ και του δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έγινε την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες καταδρομείς του Ελληνικού Στρατού στο μνημείο των ΛΟΚ στο Καβούρι.
Αντίθετα με την περσινή τελετή, φέτος δεν παρέστη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος,ενώ σε πολιτικό επίπεδο η συμμετοχή ήταν εξαιρετικά περιορισμένη αριθμητικά και …πολιτικά.
Η περσινή οργανωτική «γκάφα» να μην προβλεφθεί κατάθεση σταφάνου για τον Δήμο των 3Β φέτος θεραπεύτηκε, έτσι ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, που είχε μια θέση ανάμεση στους επισήμους, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου και τον Διευθυντή της Διέυθυνσης Ειδικών Δυνάμεων, κατέθεσε το στεφάνι του Δήμου σύμφωνα με το πρωτόκολλο.


IMG_7237
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ακόμα ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, ο πρόεδρος του Ομίλου Νέοι Ορίζοντες Φιλίας, Γιώργος Δρίτσας αλλά και ο τ. σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης, Δημήτρης Κακογιαννάκος.
IMG_7250
Στις ομιλίες τους, τόσο ο Αργηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης όσο και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων, Υποστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος,τόνισαν περισσότερο τον ιστορικό και παραδειγματικό χαρακτήρα της καθιερωμένης εκδήλωσης, αποφεύγοντας επιμελώς να κάνουν σύγχρονες πολιτικές αναφορές. «Ποτέ ξανά Έλληνας νεκρός από ελληνικό βόλι, για ό,τι κι αν πιστεύει, ό,τι κι αν επιδιώκει» ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα του επικεφαλής των Ειδικών Δυνάμεων.
Δείτε σχετικά αποσπάσματα:

IMG_7203
IMG_7222
Σύμφωνα με το καθιερωμένο τυπικό, έγινε το προσκλητήριο των πεσόντων οπλιτών και αξιωματικών, ενώ τιμητικό άγημα έριχνε βολές κάθε φορά που ακουγόταν το «έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος».
IMG_7292
Ο Γιώργος Δρίτσας ανάμεσα στα στελέχη της Ζ’ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών
IMG_7194

IMG_7298
Ο Βουλιαγμενιώτης και πρώην βατραχάνθρωπος, Δημήτρης Κακογιαννάκος



IMG_7273






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.