ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΤΕΛΕΤΗ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗΣ ΔΕΗΣΗΣ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Φωτογραφική και βίντεο ανταπόκριση από τον ιερό ναό «Παναγίας Παντάνασας» (στρατόπεδο «Παπάγου» ) τελετή επιμνημόσυνης δέησης ταυτοποιηθέντων λειψάνων Ελλήνων Στρατιωτικών πεσόντων στην Κύπρο.




Ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαίδης παρίστανται τελετή επιμνημόσυνης δέησης ταυτοποιηθέντων λειψάνων Ελλήνων Στρατιωτικών πεσόντων στην Κύπρο. των οστών των έξι αγνοουμένων Ελλαδιτών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την περίοδο 63-65, που ταυτοποιήθηκαν με την εξέταση γενετικού υλικού.


Οι συγγενείς και φίλοι που είχαν συγκεντρωθεί στο Πεντάγωνο, όπου έγινε η τελετή παραλαβής, έλεγαν ότι είναι ανάμεικτα τα αισθήματά τους έπειτα από αναμονή τόσων χρόνων.

"Φύγανε παλληκάρια και τώρα υποδεχόμαστε κόκαλα", δήλωσε ο Κωνσταντίνος Αναλυτής, 69 ετών, αδελφός του Γιώργου Αναλυτή, στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν στη Κύπρο, που όμως εξακολουθεί να αγνοείται. Έχει όμως, λέει, την κρυφή ελπίδα ότι "θα βρεθεί και αυτός", όπως βρέθηκαν τα λείψανα και του φίλου του Νικου Τσουκαλά με τον οποίο υπηρέτησαν μαζί στην ΕΛΔΥΚ.




Η ελληνική πολιτεία, με ασυγχώρητη καθυστέρηση πολλών ετών, όπως είπε ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος, απέδωσε τις τιμές που πρέπει, "με τις σημαίες μεσίστιες και με το σεβασμό που οφείλεται, στους ήρωες μας που έδωσαν τη ζωή τους για το έθνος".


 Και η Κύπρος, για την οποία πήγαν να πολεμήσουν, ήταν παρούσα στην τελετή παράδοσης των λειψάνων τους, δια του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαίδη αλλά και εκπροσώπων της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Οι ήρωες:
Συνταγματάρχης Σταύρου Σωτήριος,
Ανθυπασπιστής Λουκάκης Θεοφάνης,
Ανθυπασπιστής Καβροχωριανός Νικόλαος,
Ανθυπασπιστής Τσιγγαρόπουλος Νικόλαος,
Δεκανέας Τσούκας Δημήτριος,
Στρατιώτης Καρδάρας Ζαχαρίας,







                                                                            


                                                                                 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ









Ελένη Γρίβα αδελφή του αγνοουμένου  ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΙΒΑ

οι τιμές τους δόθηκαν… η πραγματική τιμή και αναγνώριση θα γίνει όταν η Ιστορία της Νεότερης Ελλάδος εντάξει στις σελίδες της , τους « τοις κείνων ρήμασι πειθόμενους » το 1974 στην Κύπρο διότι γνώριζαν πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε
κι όμως έμειναν … !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.