ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 41 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΗΡΩΑ



"Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά" 

 Ρεπορτάζ : Αποστόλης Λέινας




Ύστερα από 41 χρόνια ένας ακόμη Ήρωας της Κυπριακής Τραγωδίας της προδομένης γενιάς του 1974, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος εναντίον των Τούρκων εισβολέων στην Κύπρο, επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Έλαφο Πιερίας. Ένας Ήρωας επιστρέφει στα πάτρια εδάφη, στην πιερική γη. Επιστρέφει μια αγκαλιά κόκαλα ιερά, μέσα σε μια μικρή κρύα λειψανοθήκη καλυμμένη με τη γαλανόλευκη για να... ταφεί με τις πρέπουσες τιμές στα σπλάχνα της γης που τον γέννησε.


Ο Ηρωικός Στρατιώτης Νικόλαος Τσιγκαρόπουλος υπηρετούσε στις Διαβιβάσεις στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου - ΕΛΔΥΚ - και έπεσε υπέρ πατρίδος ηρωικά  μαχόμενος  κατά των Τούρκων εισβολέων στο Β' ΟΧΥΡΟ στις 16 Αυγούστου του 1974, επιβεβαιώνοντας με τη θυσία του τον όρκο των αρχαίων Αθηναίων στρατιωτών:

«Οὐ καταισχυνῶ ὅπλα τὰ ἱερὰ, οὐδ’ ἐγκαταλείψω τὸν παραστάτην ὅτῳ ἂν στοιχήσω· ἀμυνῶ δὲ καὶ ὑπὲρ ἱερῶν καὶ ὁσίων καὶ μόνος καὶ μετὰ πολλῶν» (Δε θα ντροπιάσω τα όπλα τα ιερά, ούτε θα εγκαταλείψω τον συμμαχητή μου, με οποιονδήποτε κι αν ταχθώ στη γραμμή. Θα αμυνθώ δε για τα ιερά και τα όσια και μόνος και μετά πολλών).

Τα λείψανα του Ήρωα Νικόλαου Τσιγκαρόπουλου και άλλων 5 πεσόντωνΕλλήνων Ηρώων  που επαναπατρίζονται έχουν ταυτοποιηθεί με τη μέθοδο του DNA. 

Σαράντα ένα χρόνια μετά την Κυπριακή Τραγωδία ο λαός της Πιερίας θα υποδεχθεί τα κόκαλα τα ιερά του Ήρωα Νικόλαου Τσιγκαρόπουλου την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι στην Έλαφο, όπου και θα γίνει η ταφή με τιμές εν ενεργεία στρατιωτικού. 

Μετά από 41 χρόνια, οικογένειες πεσόντων δεν έχουν θρηνήσει, δεν έχουν κηδέψει τους ανθρώπους τους, καθώς εκατοντάδες συμπατριώτες μας ακόμα αναζητούν την τύχη των παιδιών τους, των αδελφών τους, των δικών τους ανθρώπων.

Η ιστορική μνήμη συνυπάρχει στη σύγχρονη καθημερινότητα, δεν μας επιτρέπει να λησμονήσουμε την τουρκική εισβολή και κατοχή, την διχοτομημένη Μεγαλόνησο. Μας καθορίζει και υπενθυμίζει το χρέος της ελληνικής πολιτείας να δοθεί τέλος στον ανθρώπινο πόνο και επιτέλους να γίνει γνωστή η κάθε πτυχή της Κυπριακής Τραγωδίας.

 ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΣΙΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟ!!!
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.