ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ Νικόλαου Τσιγκαρόπουλου




Αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ Νικόλαου Τσιγκαρόπουλου

Το 2015, μετά από 41 χρόνια ο στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ Νικόλαος Τσιγκαρόπουλος από την Έλαφο της Πιερίας είχε επιστρέψει  στη μάνα του η οποία  κρατούσα στα χέρια της τα οστά του παιδιού της. Όλα αυτά τα χρόνια θρηνούσε χωρίς να έχει ένα σώμα να θάψει. Της είπαν ότι σκοτώθηκε στην Κύπρο. Δεν είδε όμως ποτέ το άψυχο κορμί του, τον τάφο του.






Ο Νικολάος Τσιγκαρόπουλος έπεσε κατά την αντίσταση που πρόβαλε η ΕΛΔΥΚ στην περιοχή του κατεχόμενου τώρα στρατοπέδου της Δύναμης. Ο έφεδρος ανθυπασπιστής είχε ταφεί στο στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμειας καθώς είχε πέσει μαχόμενος κατά των Τούρκων στο Οχυρό Β΄ τον Αυγούστου 1974.

Πριν λίγες ώρες έγιναν στη γενέτειρά του τα αποκαλυπτήρια της προτομής του. Ενός ήρωα ο οποίος όπως αμέτρητοι άλλοι έδωσε τη ζωή του για την Ελευθερία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.