ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Έφυγε ο πολεμιστής της Κύπρου, Γεώργιος Α. Κόλλιας (1953-2017)



Ο πολεμιστής της Κύπρου, Γεώργιος Α. Κόλλιας (1953-2017)


Έφυγε για την αιώνια βασιλεία, ο Λεονταρίτης πολεμιστής της Κύπρου, Γέωργιος Α. Κόλλιας. Ο Γέωργιος Κόλλιας γεννήθηκε (1953), μεγάλωσε και ζούσε, στο χωριό μας Λεοντάρι Θηβών. Τον Ιούλιο του 1974, υπηρετούσε σαν καταδρομέας την πατρίδα του, και βρισκόταν στην Α΄ Μοίρα Καταδρομών, στο Μάλεμε της Κρήτης. Την νύκτα 21-22/7/1974, έφτασε στην Κύπρο και πολέμησε τους Τούρκους εισβολείς. Θυμάμαι τον Γιώργο όταν επέστρεψε στο χωριό μας, να τον ρωτούν όλοι για το γεγονότα της Κύπρου, τι έζησε; Ήταν φειδωλός και σκοτείνιαζε… και ήταν φυσικό διότι είχε βρεθεί στην πρώτη γραμμή του πολέμου, είχε πολεμήσει κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, ήταν από τους λίγους Έλληνες, που ήταν, κυριολεκτικά μπαρουτοκαπνισμένος… Μέσα στην δίνη του πολέμου πρέπει να πούμε ότι ήταν και τυχερός,  διότι ένας άλλος Λεονταρίτης, ο ΗΡΩΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, πολύ κοντά του, τις ίδιες μέρες,  έφυγε από εχθρική σφαίρα. Ο Γιώργος πάντα τον θυμόταν και τον ανέφερε, με συγκίνηση…


Συλλυπούμαστε, την σύζυγό του Ελένη, τα παιδιά του Αναστάσιο, Χαράλαμπο και Ευάγγελο και την νύφη του Δήμητρα. Να έχουν κουράγιο και δύναμη, και ο Θεός να το έχει δίπλα του στον Παράδεισο.

Αιωνία σου η μνήμη αείμνηστε αδελφέ Γεώργιε.






                           Ο καταδρομέας Γεώργιος Κόλλιας, στην ορκωμοσία του το 1973

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.