ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ 74 ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ




Μνήμες 1974 ξύπνησαν μέσα από την είδηση που ακολουθεί αφού ερασιτεχνική τουρκοκυπριακή ομάδα καταδύσεων σε μια κατάδυση που έκανε ανακάλυψε όπλα και κράνη που χρονολογούνται από το 1974.


Του Ιάκωβου Ιακώβου

Συγκεκριμένα τα ευρήματα τα οποία ανακαλύφθηκαν από το 2012 αλλά μόλις πρόσφατα πιστοποιήθηκε ότι είναι όπλα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν το 1974.

Δεν μπορεί να γίνει πιστοποίηση κατά πόσο αυτά τα όπλα ανήκουν σε Ελληνοκύπριους ή Τούρκους στρατιώτες καθώς και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές έχουν χρησιμοποιήσει Μπρέν και Στέν κατά την διάρκεια του 1974.

Όμως λογικά μιας και οι Ελληνοκύπριοι είναι αυτοί που εγκατέλειψαν την πόλη φαίνεται ότι ανήκουν σε Ελληνοκύπριους οι οποίοι εγκατέλειψαν την πόλη και πιθανών να πέταξαν τον οπλισμό ούτως ώστε να καταφέρουν να διαφύγουν.



Στις φωτογραφίες που ακολουθούν φαίνονται τα ευρήματα της ομάδας καταδύσεων.








Οι μνήμες ίσως να ξεθωριάζουν στην διάρκεια των χρόνων. Όμως η πραγματικότητα που αποτυπώνεται και τα γεμάτα ιστορίες αυτά όπλα είτε προέρχονται από την μια ή την άλλη πλευρά καταδεικνύουν ότι ο πόλεμος αυτός ήταν μια προδομένη διαδικασία εκ των έσω για την διχοτόμηση του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.