ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Έφυγε για τους ουρανούς ο Υποπτέραρχος ε.α. Γεώργιος Μήτσαινας, από τις Θεσπιές.




Η τελετή της εξόδιου ακολουθίας θα γίνει τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου ώρα 3 το απόγευμα στο Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Κοιμητηρίου Δήμου Μελισσίων.
Σύζυγος Ασημίνα τηλ. 210-8049260, Γιος Δημήτρης κιν 6955-281610.


Ο Γεώργιος Μήτσαινας γεννήθηκε στις Θεσπιές Θηβών το 1938.


Το 1961 αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων. Σταδιοδρόμησε ως Ιπτάμενος Αξιωματικός στην Πολεμική Αεροπορία και αποστρατεύθηκε το 1987 με το βαθμό του Υποπτεράρχου, συμπληρώνοντας 6.200 ώρες πτήσεως.

Υπηρέτησε στην 337 Μοίρα Παντός Καιρού (F-86D), στην 336 Μοίρα Κρούσεως (F-104G) και στην 354 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών (NORATLAS), όπου πέταξε και CL-215 (Πυροσβεστικά). Διετέλεσε Διοικητής της 354 ΜΤΜ και Διοικητής της 134 Σμηναρχίας Μάχης.
Στην καριέρα του, υπηρέτησε ως Διευθυντής στο νεοσύστατο Κλάδο Επιχειρήσεων της ΔΑΥ, καθώς και σε διάφορες άλλες επιτελικές της θέσεις. Βοηθός Γραμματέα στο Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας στο ΓΕΕΘΑ καθώς και σε άλλες επιτελικές θέσεις του ΓΕΕΘΑ.
Έλαβε μέρος στην ειδική αεροπορική επιχείρηση ΝΙΚΗ το 1974. Επιχείρηση που χαρακτηρίστηκε παγκοσμίως ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ και προτάθηκε για το χρυσούν αριστείον ανδρείας. Το 1994 τιμήθηκε από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ) με το ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΕΑΑΑ για τη συμμετοχή του στην επιχείρηση ΝΙΚΗ.



Ως πιλότος αεροσκάφους Noratlas με τον κωδικό «ΝΙΚΗ 11», που έλαβε μέρος στην επιχείρηση «ΝΙΚΗ» στην Κύπρο το 1974, την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων στο Τατόι, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, του απένειμε τη "Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής". 


Φοίτησε σε πολλά Σχολεία επιμόρφωσης εσωτερικού και είναι απόφοιτος της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας.
Εκπαιδεύτηκε στις ειδικές διαδικασίες των απ' αέρος ελέγχων των ραδιοβοηθημάτων στη FEDERAL ΑVIAΤΙΟΝ ΑDΜΙΝΙSΤRΑΤΙΟΝ (FΑΑ ΑCΑDΕΜΥ) στις ΗΠΑ. Έκτοτε, και επί σειρά ετών, ήταν ο μόνος που εκτελούσε τους απ' αέρος ελέγχους όλων των ραδιοβοηθημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, ενίοτε και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
Δίδαξε στη Σχολή Πολέμου Αεροπορίας το μάθημα "Επιχειρήσεις Αερομεταφορών". Το 2007 εξέδωσε το βιβλίο "Ελληνικά Φτερά στην Κύπρο".

Το 1991 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ).





πηγη:http://leontari-thivon.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.