ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Η ΕΙΣΒΟΛΗ Η CIA, Η ΣΑΚ, ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΟΡΑΣ




Όταν η συνείδηση του πολιτισμού αποφασίσει να προβεί σε ανατομία των κακουργημάτων που διέπραξαν έθνη εναντίον της ανθρωπότητας και να καταδικάσει τους ενόχους της ιστορίας στο διηνεκές, θα συνιστούν αναντίρρητη καταδικαστική μαρτυρία τα κατά συρροήν μαζικά εγκλήματα της Τουρκίας, που διέπραξε σε μια μόνο μέρα της ληστρικής επιδρομής των ορδών εισβολής στα χώματα τής από αιώνων Ελληνικής Κύπρου που αιματοκύλησε.

Ακόμα και ο τουρκικός χαρακτηρισμός του άτιμου πολέμου του 1974, εναντίον ενός προδομένου και ανυπεράσπιστου λαού, με το όνομα του αιμοσταγούς Αττίλα, που ο ιστορικός Πρίσκος απεκάλεσε «μάστιγα Θεού» το 568 μ.Χ., θα ήταν αρκετή παραδοχή για να εξαποστείλει τον εγκληματία στη γέενα του πυρός της πανανθρώπινης βδελυγμίας και της φρίκης. Ομολογία της βαναυσότητας και της κτηνωδίας που προκαλεί το οργισμένο ανάθεμα και την ασήκωτη κατάρα του κόσμου.



Τον Ιούλιο του 1974, ένα κράτος 36 εκατομμυρίων, με άρτια εξοπλισμένο στρατό 360 χιλιάδων, εφεδρεία 800 χιλιάδων, αεροπορία 50 χιλιάδων ανδρών και 288 σύγχρονων πολεμικών αεροσκαφών F5, F100, F104, ναυτικό 40 χιλιάδων ανδρών, με κανονιοφόρους, αποβατηγά, καταδρομικά, 15 υποβρύχια, 14 αντιτορπιλικά, 25 τορπιλακάτους, 1400 τανκς Μ47 και Μ48, αντιαρματικούς πυραύλους Κόμπρα S11, επέδραμε από την Κερκόπορτα που άνοιξε το επάρατο χουντικό πραξικόπημα, εναντίον ενός ανοχύρωτου νησιού μισού σχεδόν εκατομμυρίου Ελλήνων, με στρατιωτική δύναμη 10 χιλιάδων ανδρών υποτυπωδώς εξοπλισμένων.

Για να σκλαβώσει, να καταστρέψει, να σκοτώσει, να ατιμάσει. Από της 5ης πρωινής ώρας της 20ής Ιουλίου, οι βόμβες των αεροπλάνων τραυμάτιζαν το καθημαγμένο κορμί της Κύπρου. Οι ερπύστριες των τανκς ανέσκαφταν τα χώματα του τρισχιλιόχρονου πολιτισμού.

Η θηριωδία προέλαυνε ακατάσχετη. Ο βαρβαρικός οδοστρωτήρας γκρέμιζε τη ζωή. Οι Τούρκοι στρατιώτες εξολόθρευαν αλύπητα. Ατίμαζαν απροστάτευτες γυναίκες. Βίαζαν κτηνωδώς μια εποχή. Πυροβολούσαν μικρά παιδιά. Λεηλατούσαν. Πυρπολούσαν, κατακρεουργούσαν. Άπλωναν στο πέρασμά τους το σάβανο του τρόμου, του θανάτου, της απόγνωσης, της άκρας απελπισίας.

Δραματική επανάληψη του Θείου Πάθους…

Τη φρίκη των αιματηρών και αποτρόπαιων ηθικών και αιμοσταγών εγκλημάτων μετέδωσαν στην οικουμένη ο Ian Walker, με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Οι βάρβαροι» στη «SUN», o Frank Thomson στην «Daily Mail», o Davit Mc Neal στο ΒΒC και οι άλλοι ξένοι ανταποκριτές που συνέρρευσαν στην πατρίδα μας, από την οσμή του αίματος του αθώου κόσμου και της κτηνωδίας από τους βιασμούς των νεανίδων που βρίσκονταν στους δρόμους του προελαύνοντος κτήνους.

Σκλάβωσαν 3 πόλεις, 142 χωριά. Ερήμωσαν 50 χιλιάδες νοικοκυριά. Σκότωσαν, αιχμαλώτισαν, απήγαγαν 6 χιλιάδες Ελλήνων. Προσφυγοποίησαν μυριάδες ανθρώπων. Άρπαξαν εργοστάσια, ξενοδοχεία, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, αυτοκίνητα, γεωργικούς εξοπλισμούς. Κατέκτησαν το 37% των εδαφών ανεξαρτήτου κράτους. Κι απέδειξαν άλλη μια φορά τη δίκαιη κρίση του Μαρτίνου Λούθηρου, που προσευχόταν στον Θεό να προστατεύει τον κόσμο από τις επιδημίες, τη χολέρα, την πανούκλα και τον Τούρκο!

Και δικαίωσαν τον Αμερικανό διπλωμάτη Τζορτζ Χόρτον, που ενώπιον του δράματος της Σμύρνης φώναξε πως ντρεπόταν γιατί ανήκε στο ανθρώπινο γένος! (ΤΗΕ ΒLΙGHΤ OF ASIA, N.Y. 1926). Kι η δήλωσή του ήταν μια ακόμα κατάρα και για τους σατανικούς σκηνοθέτες και συνεργούς του φρικτού εγκλήματος, που υπέθαλψαν και υπεκίνησαν και κάλυψαν την κακοποιό χώρα στη σταύρωση των αθώων, σε μια δραματική επανάληψη του Θείου Πάθους.

Άνοιξαν την Κερκόπορτα με το προδοτικό πραξικόπημα

Δυστυχώς, όμως, η ενοχή για το ιστορικό κακούργημα δεν βαρύνει μόνο τους δράστες και τους ξένους συνενόχους τους. Τον αρχιτέκτονα της συμφοράς που επέσυρε την κατάρα του Ελληνισμού, τον Κίσινγκερ, τον Ουίλσον που συμφώνησε με τον Ετζεβίτ την εισβολή και απετέλεσε στόχο του αναθέματος.

Ενοχές βαρύνουν και την αλήστου μνήμης αθηναϊκή Χούντα, που προκάλεσε την αφορμή που ανέμενε η Τουρκία. Οι ένοχοι, αφού άνοιξαν την Κερκόπορτα με το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, κατέστησαν συνεργοί της Κυπριακής Καταστροφής. Όταν είδαν τις συνέπειες των αποφάσεών τους, όταν άκουαν το αίμα του κυπριακού Ελληνισμού να «βοά», κατά τη βιβλική φράση, δεν συνήλθαν. «Ο δε παράνομος Ιούδας ουκ ηβουλήθη συνιέναι».

Στη συνάντηση Μπονάνου, Σίσκο, Έλγουορθ, Τάσκα, Μάρντερ, ο Ιωαννίδης έπαιξε θέατρο. Φώναξε «μας εξαπατήσατε. Θα κηρύξουμε πόλεμο». Αλλά έκλεινε το μάτι στους δικούς του, κατά τη μαρτυρία Πέτρου Αραπάκη. Ο ΑΕΔ Γρηγόριος Μπονάνος επανέλαβε την απάντηση του Ουίλιαμ Κόλπι, της CIA, στη συνομιλία με τον Κίσινγκερ της 19ης Ιουλίου. «Οι Τούρκοι κτυπούν την Κύπρο κι εμείς είμαστε Ελλάς»! (Απάντηση στον αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Νικολόπουλο, όταν τον ξύπνησε για να τον πληροφορήσει ότι άρχισε εισβολή! Ο ίδιος πήγε για ύπνο, όταν τον ρώτησε Αμερικανός τι σκέφτεται για την εισβολή. «Θα το δούμε αύριο», απάντησε.

Στη σύσκεψη της 21ης Ιουλίου στο γραφείο του, ρώτησε τους αρχηγούς Αραπάκη, Παπανικολάου, Γαλατσάνο, ποια είναι η κατάσταση στις ένοπλες δυνάμεις. Απάντησαν: Το «Ναυτικό είναι έτοιμο». «Η Αεροπορία είναι έτοιμη». Και ο Αντρέας Γαλατσάνος: «Εγώ δεν είμαι έτοιμος». Δηλαδή ο στρατός δεν είναι έτοιμος να μπει στον πόλεμο! (Στο Έβρο υπήρχαν διόμισι μεραρχίες και 350 άρματα, έναντι εφτά μεραρχιών και 1450 αρμάτων των Τούρκων!).

Δεν έγινε ούτε η προβλεπόμενη ναρκοθέτηση. Γιατί; Εξάλλου, τα υποβρύχια «Γλαύκος», «Νηρεύς», «Τρίτων», ενώ έπλεαν προς Κύπρο, ανακλήθηκαν με διαταγή του Μπονάνου, όταν ο αρχηγός του Ναυτικού αρνήθηκε να τα ανακαλέσει. Τα γράφει ο Αραπάκης στο «Τέλος της Σιωπής». Περαιτέρω, η καταστροφή των ΝΟΡΑΤΛΑΣ στο αεροδρόμιο Λευκωσίας έγινε όταν ο Μπονάνος πήγε στο σπίτι του για… ύπνο!

Σημειώνεται ότι Μπονάνος, Γαλατσάνος απολαμβάνουν συντάξεων και τιμών αντιστρατήγων! Κι ο Ιωαννίδης; Ο ταξίαρχος που ήταν και ο «αρχηγός» του πραξικοπήματος διατηρούσε στενές σχέσεις με τη C.I.A. Είχε επαφές με τους πράκτορες στην κλινική τού επ’ αδελφή γαμβρού του, Ιακώβου Αλαζαράκη, στην Αθήνα. (Κλινική «Κυανούς Σταυρός», στην πλατεία Μαβίλη).

Εκεί άλλωστε σημειώνεται και η σύσκεψη των «Μπαρμπούς» της Υπηρεσίας Πολιτικής Δράσεως «ΣΑΚ» του Ζακ Φοκάρ, που αποκαλύπτει ο Patrice Chairoff με συμμετοχή Μπερνάρ Βιολά, με στελέχη της μυστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και της Χωροφυλακής που κατονομάζει (στρατηγός Σταθόπουλος αρχηγός ΚΥΠ, Μαυρομμάτης ΥΠΕΑ, Καραμπάτσος Χωροφυλακής, Σπύρος Μιχελής Διευθυντής Ελληνικής Αστυνομίας, Φιλ Σκοτ και Σ.Τ. Κένεντι Τζούνιορ της CIA), (Μπαρμπούζ, σελ. 217).

Ο Αραπάκης ισχυρίζεται ότι ο Τομ Πάπας κι η CIA βεβαίωναν τον Ιωαννίδη ότι δεν θα γίνει εισβολή. Κι εκείνος τους πίστευε! Αλλά του Ιωαννίδη οι ενοχές μαρτυρούνται και σε ασυρματική συνεννόηση ΓΕΕΦ- ΓΕΣ, την οποία άκουγαν οι υπάλληλοι της Αρχής Τηλεπικοινωνιών στον σταθμό Κολοκόση, Νίκος Δημητριάδης, Σάββας Παπαϊακώβου (τώρα ιερέας), Ανδρέας Στυλιανού, Γεώργιος Ιορδάνου, ανθυπολοχαγός Λοχίδης της ΕΛΔΥΚ και ένας συνάδελφός του. (Εντολή για το Βαρώσι που εγκατέλειψε ο αντισυνταγματάρχης Ζαρκάδας).

Όταν άρχισαν τα οργισμένα συλλαλητήρια

ΑΦΟΥ πέρασαν τα πρώτα κύματα του θανάτου και του απάνθρωπου βίαιου ξεριζωμού, ο λαός άρχισε τα οργισμένα συλλαλητήρια, αξιώνοντας την απελευθέρωση και την επιστροφή στην πάτρια γη. Η νεολαία ξεσηκωνόταν και με παγκύπριες διαδηλώσεις απαιτούσε δικαιοσύνη και λευτεριά. Οι γυναίκες με διεθνείς κινητοποιήσεις και εξορμήσεις διεκδικούσαν αποκατάσταση των καταπατημένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι μοτοσικλετιστές ταρακουνούσαν την Ευρώπη και τον Αττίλα, αναπετώντας απολυτρωτικά συνθήματα.

Αλλά οι πολιτικές ηγεμονίες ανέκοψαν τις διεκδικήσεις. Εξέτρεψαν τους λαϊκούς αγώνες προς άλλες κατευθύνσεις. Και οι κομματικές δυναστείες ανέχτηκαν την εκτροπή από τις δίκαιες απαιτήσεις του κόσμου. Παρέκαμψαν ακόμα και τη μόνη αποδεκτή συμφωνία, της Γ΄ Βιέννης, για τη μαρτυρική Καρπασία. Με τις τακτικές τους επέτρεψαν την αντικατάσταση της αντίστασης με τη λαφυραγωγία και τη διαφθορά. Την αρπαγή των οικογενειακών οικονομιών. Την επαμειβόμενη ληστεία.

Και ενέχονται για την κοινωνική παρακμή, την εθνική παράλυση, την οικονομική εξαθλίωση, την αγωνία του ανθρώπου, την άκρα απελπισία για το αύριο, τον καημό για το παρόν. Κι αυτά είναι μαστιγωτική κατάντια, που οφείλει να ανατρέψει η σημερινή εξουσία με την αξιοποίηση των ηθικών δυνάμεων του κυπριακού Ελληνισμού. Να αναστηλώσει τα καταρρέοντα πνευματικά ερείπια. Να πραγματοποιήσει την ιδεολογική ανασυγκρότηση. Να οδηγήσει τον κόσμο ξανά στη διεκδίκηση.

Χρέος μας να προσκυνήσουμε τους τάφους των ηρώων μας

Σήμερα, ενώπιον των νεκρών, δεν επιχειρούμε δίκες και καταδίκες. Σήμερα είναι χρέος μας να προσκυνήσουμε τους τάφους των ηρώων μας και να στεφανώσουμε με δάφνη ευγνωμοσύνης τους σταυρούς. Είναι, όμως, οφειλή τιμής να εκθέτουμε όσα στοιχειοθετούν την τραγωδία της πατρίδας μας. Και να εκφράζουμε σκέψεις ελεύθερες.

Άλλωστε το κυρίαρχο στοιχείο της τελετής, υπαγορεύεται από την κοχλάζουσα μνήμη. Γιατί κάθε φορά που ξημερώνει η μαύρη επέτειος της 20ής Ιουλίου, οι ανατριχιαστικοί ήχοι των σειρήνων που ξυπνούν την πόλη, δεν φέρνουν στον νου μονάχα τις φοβερές ώρες της τουρκικής λαίλαπας του 1974.

Οι σειρήνες της 5ης και 30΄ πρωινής, σχίζουν σαν δίκοπα μαχαίρια τα στήθια. Μπήγονται στα σπλάχνα, ματώνουν την πολυτραυματισμένη ψυχή του λαού μας. Συνθέτουν ένα μακάβριο εγερτήριο που δονεί τους τάφους των αδικοσκοτωμένων. Εκείνων που έτρεξαν στην πρώτη γραμμή, επιτελούντες το υπέρτατο χρέος. Όσων κατακομματιάστηκαν στα πεδία των μαχών. Όσων εγκαταλείφθηκαν από τους λιποτάκτες. Όσων έλιωσαν από τις βόμβες ναπάλμ. Όσων σφάχτηκαν από τα στιλέτα της προδοσίας.

Και τα πνεύματά τους περιπλανώνται αδικαίωτα ανάμεσά μας, επαναλαμβάνοντας στη σύγχρονη ελληνική συνείδηση κάποια δραματικά, εναγώνια ερωτήματα, που ακόμα δεν απαντήθηκαν με τόλμη κι ευθύνη. Και οι αοριστίες κι οι πολιτικάντικες φλυαρίες των τσαρλατάνων δεν είναι επιχειρήματα αιτιολογιών που δέχονται όσοι έπεσαν πολεμώντας. Οι Νεκροί δεν αναπαύονται με υπεκφυγές και ψευτοδικαιολογίες. Αξιώνουν ντόμπρες κουβέντες. Λόγια σταράτα. Απαιτούν αλήθειες. Κι αλίμονο στους ζωντανούς που αργούν ή αποφεύγουν ν’ απαντήσουν στις ερωτήσεις που αντιβοούν από τον άλλον κόσμο:

Γιατί απογυμνώθηκε ο Πενταδάκτυλος; Γιατί διατάχθηκαν οι προελαύνοντες καταδρομείς να υποχωρήσουν από τον Άγιο Ιλαρίωνα; Γιατί εγκαταλείφθηκε η Καρπασία από το τάγμα Ακράδων με διοικητή τον ταγματάρχη Μαύρο; Γιατί εγκαταλείφθηκε το Βαρώσι από τον αντισυνταγματάρχη Ζαρκάδα; Γιατί δεν κλήθηκε σε απολογία ο συνταγματάρχης Μιχόπουλος που εγκατέλειψε την Κερύνεια κι ο αντισυνταγματάρχης Ντόκος που εγκατέλειψε τη 190 μοίρα πυροβολικού και τους εθνοφρουρούς; Ποιοι εξέδωσαν τις διαταγές σιγής πυροβολικού, ενώ αποβιβάζονταν οι Τούρκοι σε απόσταση βολής;

Και παράλληλα, πώς η πολιτεία τίμησε εκείνους που δόξασαν το τέρμα της ζωής τους, λάμπρυναν τη νεότερη ιστορία μας κι άφησαν τρόπαια μίμησης στις επερχόμενες γενιές, όπως ο αντισυνταγματάρχης των καταδρομών Κουρούπης κι ο ταγματάρχης Τσιάκας του 251 Τάγματος Πεζικού, που έπεσαν στους προμαχώνες της Κερύνειας, όπως ο αντισυνταγματάρχης Κατσάνης, που χάθηκε μαχόμενος στο Κιόνελι γιατί δεν του έστελναν βοήθεια, ενώ προήλαυνε ηρωικά; Ποιες τιμές αποδόθηκαν στα παιδιά της ΕΛΔΥΚ και στους Εθνοφρουρούς που έπεσαν στο στρατόπεδο και στον αιματοκυλισμένο λόφο Γρηγορίου;

Και τέλος: Γιατί οι ήρωες του ’74, πεσόντες, αγνοούμενοι, τραυματισμένοι, οι γενναίοι πολεμιστές Ελλαδίτες και Κύπριοι, που τίμησαν τον Ελληνισμό με την ανδρεία και τη θυσία τους, δεν προβλήθηκαν ακόμη από την Παιδεία ως πρότυπα άδολης φιλοπατρίας και λεβεντιάς και ινδάλματα βίου, που καταξίωσαν τη γενιά τους και την πατρίδα τους;

Αυτοί οι Έλληνες είναι που θα οδηγήσουν τον νέο άνθρωπο της δύστυχης πατρίδας, σημαιοφόρο ελευθερωτή στις λιτανείες της ελευθερίας του Αγίου Μάμαντος στη Μόρφου, του Αρχαγγέλου στην Κερύνεια, του Αγίου Νικολάου στο Βαρώσι, του Αρχαγγέλου στη Γιαλούσα, του Αγίου Συνεσίου στο Ριζοκάρπασο, του Αποστόλου Ανδρέα στο Άγιο Μοναστήρι της εγκαρτέρησης και της μεγάλης προσδοκίας της Ρωμιοσύνης.


ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.