ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΠΑΝ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟ



Ραφήνα: Τελευταίο «αντίο» στον Στρατηγό Παν. Σταυρουλόπουλο
12/06/2017

Στη Ραφήνα, στον Ιερό Ναό της Παντοβασίλισσας, το μεσημέρι της Δευτέρας βρέθηκαν συγγενείς και φίλοι προκειμένου να πουν το ύστατο χαίρε στον Παναγιώτη Δ. Σταυρουλόπουλο, τον τελευταίο Στρατοπεδάρχη της ΕΛΔΥΚ 1974 και επικεφαλής των Δυνάμεων Αμύνης του Στρατοπέδου το τριήμερο από 14 έως 16 Αυγούστου 1974.

Το παρών στην κηδεία έδωσε άγημα και η Φιλαρμονική της ΕΛΔΥΚ, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, ο πρ. Βουλευτής της ΝΔ Νίκος Καντερές, ο πρ. Αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Σπ. Κάρλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ενότητα» Διασταύρωσης Ραφήνας Ιωάννης Ξουρίκης, η Ιφιγένεια Βαρδοπούλου από την Τ.Ο Ν. Δ Ραφήνας – Πικερμίου, ο Ταξίαρχος Παναγιώτης Γεωργόπουλος.

Ο Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος γεννήθηκε στον Ψαθόπυργο Αχαΐας την 31/12/1925 και καταγόταν από στρατιωτική οικογένεια. Σε ηλικία 18 ετών εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση, στελεχώνοντας τον λόχο Δεδούση του 5/42 του Συνταγματάρχη Δ. Ψαρρού. Μετά την απελευθέρωση εισήχθη στη Σχολή Ευελπίδων και αποφοίτησε το 1949. Έλαβε μέρος στις τελευταίες επιχειρήσεις του Εθνικού Στρατού κατά τον Εμφύλιο Πόλεμο υπηρετώντας στη Φλώρινα, όπου τραυματίσθηκε δις και παρασημοφορήθηκε.

Στην Κύπρο υπηρέτησε για πρώτη φορά την περίοδο 1961-1963 ως Διοικητής του Λ.Β.Ο. Το 1974 υπηρετούσε στο 2ο Ε.Γ. του Αρχηγείου Στρατού με τον βαθμό του Αντισυνταγματάρχη. Τον Ιούλιο 1974 διατάχθηκε να μεταβεί στην Κύπρο με το Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ για να συνοδεύσει τη σειρά αντικαταστάσεως της ΕΛ.ΔΥ.Κ. και να παραλάβει τους απολυόμενους που θα επαναπατρίζονταν.

Λόγω της εισβολής, παρέμεινε στην Κύπρο και διετέλεσε υποδιοικητής της ΕΛ.ΔΥ.Κ. από 10/8/1974, στρατοπεδάρχης της ΕΛ.ΔΥ.Κ. από 13/8/1974 και επικεφαλής των Δυνάμεων Αμύνης του Στρατοπέδου ΕΛ.ΔΥ.Κ. κατά τις κρίσιμες μάχες που έγιναν από την 14η Αυγούστου 1974 ως τις 16η Αυγούστου 1974.


















ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ, ΕΦΥΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ......

 ΜΕΙΝΑΜΕ ΟΣΟΙ ΕΞ ΗΜΩΝ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΑΔΑ ΑΝΑΜΕΝΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ.  
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΠΛΕΟΝ, ΟΤΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΖΗΣΑΜΕ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ..... ΘΑ ΚΑΤΑΛΛΗΞΟΥΝ ΣΤΗ ΛΗΘΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΧΑΡΙΝ ΜΙΚΡΟΨΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΚΑΜΩΜΑΤΩΝ. ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΟΝ ΝΟΗΤΟ ΜΑΣ ΟΡΚΟ, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΕΩΣ ΡΑΝΙΔΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΑΙΩΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΘΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΣΤΕΝΤΟΡΙΑ ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΑΠΕΥΘΗΝΟΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΗΘΟΣ, ΦΙΛΟΠΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΑΝΗΚΟΥΣΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΟΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΑΙΜΑ, ΔΑΚΡΥ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΓΗ. 
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΙΓΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ, ΣΚΥΒΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΥΛΑΒΗΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΦΗΣΑΜΕ ΕΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ........ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΑ, ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ, ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ (ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΙ) ΓΡΑΨΑΜΕ Α-Γ-Ν-Ω-Σ-Τ-Ε-Σ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΣΕΛΙΔΕΣ ΔΟΞΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΥΠΡΟΣ. 

ΠΑΤΕΡΑ ........ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ !!!!! ΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΕΝΑΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΑΣ, ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ.


Με εκτίμηση,
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ




ΠΗΓΗ: www.irafina.gr

1 σχόλιο:

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.