ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Η ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΜΟΝΙΑ



Με κάθε επισημότητα και απόδοση τιμών, οι κάτοικοι της Παραβόλας αλλά και πολλοί επισκέπτες υποδέχθηκαν τα οστά του Ήρωα Λοχία Αιμιλίου Γ.Μονιά.


Η οικογένεια του Αντιστράτηγου ε.α Βασιλείου Γ.Μονιά σε συνεργασία με την ΕΑΑΣΝ.Αιτ/νιας τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία και την ταφή των οστών,με τις πρέπουσες Τιμές και Χριστιανικές Παραδόσεις,αποδίδοντας φόρο Τιμής στον Ηρωικός "πεσόντα",στον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου,παρουσία εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας και της Δημοτικής Αρχής Αγρινίου.


Ο Λοχίας Αιμίλιος Μονιάς σκοτώθηκε στις 21 Ιουλίου του 1974 στην Κύπρο κατά την διάρκεια της
στρατιωτικής επιχείρησης "Νίκη" που εκτελέστηκε τη νύχτα της 21/22 Ιουλίου 1974 και ήταν η μοναδική αποστολή μεταφοράς ενισχύσεων στην Κύπρο που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής. 

Μεταγωγικά αεροσκάφη Noratlas της Πολεμικής Αεροπορίας παραλαμβάνουν τους άνδρες και τον εξοπλισμό τους και κατευθύνονται προς την Λευκωσία. Η ελληνοκυπριακή φρουρά του αεροδρομίου δεν ενημερώνεται έγκαιρα και μόλις τα Noratlas προσεγγίζουν εξαπολύει εναντίον τους σφοδρό αντιαεροπορικό πυρ. Το αποτέλεσμα ήταν η κατάρριψη ενός (Νίκη 4) ενώ άλλα τρία προσγειώθηκαν με σοβαρές ζημιές. Σύνολο 4 αεροπόροι και 29 καταδρομείς φονεύθηκαν από φίλια πυρά ενώ άλλοι 10 καταδρομείς τραυματίστηκαν.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.