ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Πάρκο Θανάση Ζαφειρίου στην Εγκωμη



ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Τη μετονομασία του πάρκου στην οδό Αγαπήνορος σε πάρκο Θανάση Ζαφειρίου, αποφάσισε κατά την τελευταία του συνεδρία το Δημοτικό Συμβούλιο Εγκωμης, μετά το θάνατο του μοναδικού επιζήσαντος του ηρωικού «Νοράτλας» και επίτιμου δημότη Εγκωμης, Θανάση Ζαφειρίου.

Ανακοίνωση του Δήμου Εγκωμης αναφέρει πως το πάρκο αφιερώνεται έτσι στη μνήμη όλων των Ελλήνων καταδρομέων της στρατιωτικής επιχείρησης «Νίκη», οι οποίοι αποστάληκαν τον Ιούλιο του 1974 στην Κύπρο για να ενισχύσουν την άμυνά της κατά των Τούρκων εισβολέων.

Κατά τη στρατιωτική επιχείρηση «Νίκη» τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη τύπου «Νοράτλας» είχαν εκληφθεί ως τουρκικά και βλήθηκαν από φίλια πυρά, με αποτέλεσμα την κατάρριψη του αεροσκάφους «Νίκη 4» στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και τον τραγικό θάνατο ολόκληρου του πληρώματός του.

Μοναδικός επιζήσας ήταν ο καταδρομέας Θανάσης Ζαφειρίου που πήδηξε στο κενό από το φλεγόμενο αεροσκάφος. Ο Ζαφειρίου είχε ανακηρυχθεί το 2008 επίτιμος δημότης Εγκωμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.