ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΑΦΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 1974

 Φώτο Ανδρέας Μανώλη

Οι άγνωστοι νυχτοβάτες, σύμφωνα με καταγγελία που έχει ενώπιόν της και ήδη διερευνά η Αστυνομία, το βράδυ της Δευτέρας βεβήλωσαν τους τάφους των καταδρομέων και εθνοφρουρών, πεσόντων του Πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974. 

Εγραψαν με σπρέϊ αισχρά και προσβλητικά για τη μνήμη τους μηνύματα. Το απόγευμα συγγενείς και φίλοι των πεσόντων βρέθηκαν στο κοιμητήριο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, για να καθαρίσουν τους τάφους. 
Η Επιτροπή των συγγενών απευθύνει έκκληση στα κόμματα, καθώς θεωρούν ότι η βεβήλωση των τάφων είχε πολιτικά κίνητρα. 
"Επανατονίζουμε ότι καμία αντιπαράθεση δεν υπάρχει με τους συγγενείς των αντιστασιακών και οποιουσδήποτε τους εκπροσωπούν και ήδη έχουμε προβεί σε κάποιες ενέργειες με σκοπό την αλληλοενημέρωση και συμφιλίωση. Απευθύνουμε έκκληση στους πολιτικούς ηγέτες να σεβαστούν τους νεκρούς μας και να τους αφήσουν έξω από τη σκακιέρα των πολιτικών στρατηγικών τόσο ενόψει των βουλευτικών εκλογών όσο και οποιωνδήποτε άλλων στο μέλλον", είπε ο Συντονιστης της Επιτροπης Συγγενων Πεσοντων Καταδρομεων και Εθνοφρουρών 15ης Ιουλίου 1974, Δημήτρης Παντοπώλης.
Η Επιτροπή αναφέρει, παράλληλα, ότι βρίσκεται σε αναμονή των αποτελεσμάτων της αστυνομικής έρευνας
                                                             Δείτε το βίντεο


ΠΗΓΗ http://www.ant1iwo.com/

1 σχόλιο:

  1. Βρωμεροί και άθλιοι,ανθέλληνες μπολσεβίκοι διέπραξαν αυτό το έγκλημα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.