ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Το συγνώμη του Καμμένου στους κύπριους ήρωες του 1974




 «Για πρώτη φορά, οι ανάπηροι του πολέμου στην Κύπρο το 1974 συμμετέχουν στην παρέλαση», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πάνος Καμμένος, ζήτησε παράλληλα συγγνώμη εκ μέρους του ελληνικού κράτους για το γεγονός ότι δεν τους είχε αποδώσει τις αναγκαίες τιμές τις τελευταίες δεκαετίες.

«Ο άξονας Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος είναι ο άξονας προστασίας του ελληνισμού», κατέληξε ο κύριος Καμμένος, που χαιρέτησε ιδιαίτερα την παρουσία του Χριστόφορου Φωκαϊδη στη Θεσσαλονίκη.


Ένα μεγάλο συγνώμη, απηύθυνε ο Yπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στους ήρωες αγωνιστές του 1974 μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκή παρουσία του ΥΠΑΜ Χριστόφορου Φωκαϊδη.

"Οφείλω να ζητήσω εκ μέρους της πολιτείας ένα μεγάλο συγγνώμη από τους ήρωες αγωνιστες του 1974 που μεχρι σήμερα η πολιτεία δεν ειχε αποδώσει την τιμή που όφειλε. Σήμερα, για πρώτη φορά η πολιτεία τιμά τους ήρωες της Κύπρου και υπενθυμίζει ότι από την Θράκη, το Αιγαίο εώς την Κύπρο, η γραμμή άμυνας του Ελληνισμού είναι ενιαία".


Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας


Οι Κύπριοι αγωνιστές που πολέμησαν και τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της εισβολής του Αττίλα το 1974, παρελάσαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.  Ο κ. Καμμένος, μάλιστα, ανέβασε φωτογραφίες μαζί με τους Ελληνοκύπριους Αγωνιστές του ’74 στον λογαριασμό του στο Twitter, γράφοντας: «Για πρώτη φορά τιμούν με την συμμετοχή τους στην Στρατιωτική Παρέλαση μετά το 1974 οι Ήρωες Ανάπηροι Πολέμου».

Φωκαϊδης: Ελλάδα και Κύπρος βαδίζουν μαζί...

Με τη σειρά του, ο Υπουργός Άμυνας δήλωσε πως «Ελλάδα και Κύπρος βαδίζουν μαζί ως πυλώνες δημοκρατίας και ασφάλειας σε μια ταραγμένη περιοχή, προωθώντας και προβάλλοντας τη στθαερότητα, την ειρήνη και τη συνεργασία».

Ο Χριστόφορος Φωκαϊδης ευχαρίστησε θερμά τον Πάνο Καμμένο για την πρόταση του να παρελάσουν στη Θεσσαλονίκη οι ανάπηροι πολέμου του 1974.

Μετά από πρωτοβουλία του Έλληνα Υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, μερικές δεκάδες Κύπριοι ανάπηροι πολέμου ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη με C-130 και συμμετείχαν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.