ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ο ΠΑΤΗΡ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ << Αιχμάλωτος των Τούρκων στα Άδανα το 1974 >>Τριάντα οκτώ χρόνια μετά τη σύλληψη του και τη μεταφορά του στα μπουντρούμια του Αττίλα στα Άδανα, ο πατήρ Θεόκλητος Κυριάκου μιλά για τα όσα βίωσε στα χέρια των Τούρκων, για την βία και τον εξευτελισμό που υπέστη με αφορμη τη μαυρη επετειο της δευτερης τουρκικης εισβολης του 1974.

                                                         Το Α' Μέρος της Συνέντευξης.Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει ο Πάτερ Θεόκλητος Κυριάκου τις πρώτες ώρες της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής και τις σαράντα τρείς ημέρες αιχμαλωσίας του στα χέρια στρατιωτών του Αττίλα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γενικό Επιχειρησιακό Διευθυντή του ANT Βάσο Τσαγγαρά, ο ιερέας αφηγείται τον εφιάλτη του πολέμου που ζωντάνεψε για τον ίδιο και την οικογένεια του, όταν συνελήφθη στις 14 Αυγούστου του 1974 στην περιοχή της Μιας Μηλιάς


Το Β' Μέρος της Συνέντευξης.

Ο Πάτερ Θεόκλητος οδηγήθηκε μαζί με άλλους τριακόσιους αιχμαλώτους στις φυλακές των Αδάνων, όπου υπέστη φρικτά βασανιστήρια με ξυλοδαρμούς, ύβρεις και εξευτελισμό για το εκκλησιαστικό του σχήμα. Παρουσιάζεται μάλιστα σε ρεπορτάζ του βρετανικού BBC στα μπουντρούμια του Αττίλα, στο οποίο του απαγορεύτηκε η οποιαδήποτε δήλωση. 
Ο ιερέας εξομολογείται στην κάμερα του ANT1 το μεγάλο του παράπονο και κάνει λόγο για αδιαφορία των αρμοδίων, στο θέμα των αγνοουμένων.

http://www.ant1iwo.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.