ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Τούρκος ταγματάρχης το 1974, διέταξε την εκτέλεση 70 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων.



Ο ταγματάρχης του τουρκικού στρατού Μεχμέτ Γιουνγκιορμούς, ο οποίος το 1974 ήταν διοικητής και επικεφαλής της 1ης Μοίρας του 21ου Συντάγματος Πυροβολικού, έδωσε διαταγή να εκτελεστούν οι 70 Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι, που είχαν συλληφθεί στο χωριό Άσσια (σήμερα βρίσκεται στα κατεχόμενα) τον Αύγουστο του 1974. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της Κύπρου ο τούρκος ταγματάρχης ζήτησε από τους ανωτέρους του, μέσω ασυρμάτου, οδηγίες για τους αιχμαλώτους. Η απάντηση ήταν «Φορτώστε τους στο τρένο!». Το δημοσίευμα, που στηρίζεται σε μαρτυρία τούρκου στρατιώτη, αναφέρει ότι τη διαταγή εκτέλεσαν ο λοχαγός Ερτζάν Σαντίκ και δύο υπαξιωματικοί με όπλα τύπου Τόμσον. Οι τούρκοι στρατιώτες έθαψαν τους 70 Ελληνοκύπριους σε τρία πηγάδια στην περιοχή Ορνίθι κοντά στο χωριό Αφάνεια, που σήμερα βρίσκεται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Τουρκοκύπριος από την Αφάνεια επιβεβαίωσε στην εφημερίδα τα διαδραματισθέντα.


Το μεσημέρι στο ΜΕGA Kύπρου, ο κ. Μάριος Ασσιώτης δήλωσε ότι ο πατέρας του, ο οποίος πέθανε πριν από δύο χρόνια, ήταν αυτόπτης μάρτυρας της εκτέλεσης των 70 Ελληνοκυπρίων. Ο κ. Ασσιώτης ανέφερε ότι ο πατέρας του, τον οποίο πήραν για τρεις μήνες αιχμάλωτο στην Τουρκία, μετά την απελευθέρωση του είχε δώσει κατάθεση στις αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής κυβέρνησης.Οι αποκαλύψεις του Τούρκου ηθοποιού, οποίος εμπρός στις κάμερες, παραδέχθηκε ότι κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, εφόνευσε 10 Ελληνοκυπρίους, άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου. Εκατοντάδες φρικιαστικές μαρτυρίες που ξεθάβονται από βιβλία και συρτάρια τις τελευταίες ημέρες προκαλούν εκ νέου αισθήματα οργής για τα εγκλήματα που διέπραξε ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο.
Προκαλούν, όμως, και ντροπή, αφού η δικαίωση όλων των ψυχών που υπέφεραν και υποφέρουν ακόμα από την τουρκική βαρβαρότητα δεν έχει μέχρι στιγμής επέλθει! 250 βασανισμένες ψυχές βρήκαν το κουράγιο να εξιστορήσουν τα όσα τραυματικά και απίστευτα έζησαν δίνοντας καταθέσεις στην Κυπριακή Αστυνομία αμέσως μετά την απελευθέρωσή τους.

Ωμότητες, που διέπραξε ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο, στη διάρκεια της εισβολής του 1974, σε βάρος γυναικοπαίδων, δείχνουν το μέγεθος της τουρκικής βαρβαρότητας.Οι καταθέσεις φυλάσσονται αυτή τη στιγμή στα αρχεία της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ). Στις καταθέσεις καταγράφονται πλήρη στοιχεία των θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας, καθώς επίσης λεπτομέρειες για τον τόπο διάπραξης των εγκλημάτων.Συγκλονισμό προκαλεί κατάθεση 66χρονης, που μιλά για τη δολοφονία νεαρής μητέρας. «Επρόσεξα ότι πάνω στο νεκρόν σώμαν της Σ.Π., 26 χρονών, ελαχταρούσεν ολογαίματη η κορούδα της, ονόματι Μαρία, ηλικίας 13 μόλις μηνών. Η Μαρία έκλαιγεν και έγλειφεν τα αίματα της μητέρας της. Εγώ τότε έπιασα το μωρόν και το επήγα στο σπίτιν μου και το έλουσα και του εφόρεσα καθαρά ρούχα», περιγράφει 66χρονη γυναίκα από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας.Τα όσα αναφέρονται είναι ακόμη σταγόνα στον ωκεανό, εμπρός στα όσα αποτρόπαια και δολοφονικά διέπραξαν οι Αττίλες. Είναι η ειρηνευτική τους εκστρατεία προς την Κύπρο, όπως την ονομάζουν, σε συνδυασμό με τα όσα δήθεν ειρηνικά περιστέρια εξαπολύει ο πρωθυπουργός τους, ανά την υφήλιο για να ρίξει στάχτη στα μάτια όλων.Έστω και τώρα η Τουρκία πρέπει να πληρώσει για τα όσα εγκλήματά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.