ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ 74 Κ.Δ ΛΙΓΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α! ΜΟΙΡΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ

 

ΛΙΓΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Καταδρομέας (ΑΣΜ: 103/19520/73). Γεννήθηκε στην Αταλάντη.

Υπηρετούσε στην Α΄ Μοίρα Καταδρομών. Επέβαινε στο μοιραίο Noratlas 52-122 της 354 Μοίρας Μεταφορών Πήγασος (αποστολή ΝΙΚΗ4) που καταρρίφθηκε στη Λευκωσία τα ξημερώματα της 22ας Ιουλίου 1974. Ως τόπος θανάτου του αναφέρεται η περιοχή Μακεδονίτισσας Λευκωσίας. 
Σήμερα στον αύλειο χώρο του ναού των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης βρίσκεται η προτομή του. Η τελετή αποκαλυπτηρίων πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2011. Το ονοματεπώνυμό του με α/α 35 υπάρχει στον Πίνακα με τους «Ελλαδίτες πεσόντες/Οπλίτες» που συνέταξε ο Ξενοφών Καλλής, εισηγητής του Καταλόγου Πεσόντων του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Με το ΦΕΚ/Γ/Φύλλο 1178/31-12-2008 προήχθη σε έφεδρο Ανθυπασπιστή από 21ης Ιουλίου 1974, ημερομηνία προηγουμένη κατά μία ημέρα από το θάνατό του.



Κλίνουμε κι εμείς ευλαβικά το γόνατό μας, εμπρός στο μεγαλείο της μεγάλης τους θυσίας, επαναβεβαιώνουμε με πίστη ότι δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ και αναφωνούμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας: "Α  θ  α  ν  α  τ  ο  ι"
                       


 Ο Λουκάς Λιγδής, γέροντας πατέρας του καταδρομέα Χρήστου Λιγδή της Α' και 35  Μοίρας Καταδρομών, ξαπλωμένος κατά γης, να κλαίει για τον γιο του, που σκοτώθηκε στην Κύπρο το 1974.

Ξεκίνησε από την Αταλάντη Λοκρίδας να προσκυνήσει τον τάφο του ήρωα καταδρομέα υιού του που σκοτώθηκε στην μαρτυρική Κύπρο τον Ιούλιο του 1974! Μια φωτογραφία χίλια λόγια… Αραγε τι να σκέφτεται ο τραγικός πατέρας;







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.