ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΡΗΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ,

Και σήμερα ξύπνησε η Κύπρος υπό τους ήχους των σειρήνων, ακριβώς την ώρα που οι ορδές του Αττίλα πατούσαν το πόδι τους στην Κερύνεια, ημέρα Σάββατο και το 1974. Οι εκδηλώσεις καταδίκης της Τουρκικής Εισβολής άρχισαν με επιμνημόσυνη δέηση στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.
Τελευταία ενημέρωση: 1 λεπτό πριν
Ημερομηνία Έκδοσης: Ιούλιος 20, 2013
Του Χρίστου Χαραλάμπους
Την επιμνημόσυνη δέηση στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. 
Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών με άγημα της Εθνικής Φρουράς να ρίχνει χαιρετιστήριες βολές για τους πεσόντες κάθε σώματος του Κυπριακού και Ελληνικού στρατού. 
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Πρέσβη της Ελλάδος εκ μέρους της Κυβέρνησης της Ελλάδας, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Ιωάννη Δριβελέγκα, και εκπροσώπους κομμάτων και οργανώσεων. 
Συγκινητική ήταν η στιγμή της κατάθεση στεφάνου από τον μοναδικό επιζώντα του μοιραίου Νοράτλας που κατέπεσε στον Τύμβο Μακεδονίτισσας από φίλια πυρά, στην επιχείρηση «Νίκη», Αθανάσιο Ζαφειρίου 
Την ευχή τους όπως σύντομα απελευθερωθεί η πατρίδα εξέφρασαν δύο Ελληνες κομάντο που πολέμησαν στην Κύπρο το 1974. 
Η επιμνημόσυνη δέηση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.