ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ NORATLAS 4



Εχθές στην περιοχή της οδού Τσαλδάρη στη Νεάπολη που αποτελεί κυριολεκτικά ένα μουσείο για τα όσα συνέβησαν στην Κύπρο το 1974. Ο Κωνσταντίνος γιος του αείμνηστου ήρωα Θανάση Ζαφειρίου πραγματοποίησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των 29 καταδρομέων και 4 αεροπόρων του noratlas 4 όπως έκανε κάθε χρόνο ο πατέρας του Θανάσης για να τιμήσει τα ηρωικά αδέλφια του που έχασαν την ζωή τους στην επιχείρηση ΝΙΚΗ. Μια λυτή εκδήλωση με αρκετούς φίλους της οικογένειας και η παρουσία αξιωματούχων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας μηδαμινή εκτός του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και δύο αξιωματικών.








ΔΕΞΙΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΤΡΑΙΑΝΟΣ ΚΡΥΟΥΣΗΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΕΙΝΜΗΣΤΟΥ ΗΡΩΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑ ΘΩΜΑ ΚΡΥΟΥΣΗ.




           ΤΡΑΙΑΝΟΣ ΚΡΥΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ZΑΦΕΙΡΙΟΥ ΟΙ ΓΙΟΙ ΔΥΟ ΗΡΩΩΝ







Ο ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

ΤΡΑΙΑΝΟΣ ΚΡΥΟΥΣΗΣ  ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ 35ης  ΜΟΙΡΑΣ






2 σχόλια:

  1. ΕΙΜΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΝΙΑ ΤΩΝ ΛΟΚΑΤΖΗΔΩΝ ΤΟΥ -74. ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ. ΤΗΝ ΜΕΤΕΦΕΡΑ ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΛΑΒΕΙΑ. ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ. ΓΝΩΡΙΖΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΡΑΤΟΥΣΑ. ΔΥΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΟΥ (2α ΜΑΛ) ΗΣΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ. ΗΛΙΑΣ ΓΛΕΤΖΕΣ (31 ΜΚ) ΚΑΙ ΚΟΪΜΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (35 ΜΚ). ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ. ΣΕΜΝΟΙ, ΑΠΛΟΙ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ, ΑΡΙΣΤΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ. ΠΟΛΥΣ Ο ΙΔΡΩΤΑΣ, ΑΡΙΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΗΘΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ... ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΤΥΧΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΠΑΩ ΜΕ C130 ΣΤΟ΄΄ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ ΡΗΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ΄΄. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΡΗΣΑ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΟΣΟ ΒΛΕΠΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΗΡΩΩΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΕ ΚΟΙΤΟΥΝ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΡΩΤΟΥΝ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕΣ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ελληνικος λαος υποκλινοταν και θαυμαζε αυτα τα παληκαρια οταν τα εβλεπε στα ΜΜΕ ολα αυτα τα χρονια σε αντιθεση με την πατριδα που τα αγνοουσε .Η <> εχει ονοματεπωνημα .Αυτοι που την εκπροσωπουσαν τοτε και μετα . Δεν εβλεπαν ?Δεν ακουγαν?Μα ουτε οσφρυση δεν ειχαν ? πως αντεχαν τη δυσοσμια του σαπιου κρατους !!μαλλον θα ειχαν εθισθει γιατι οι ιδιοι ηταν το κρατος.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.