ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΠΕΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΤΑΞΙΑΡΧΟ Ε.Α ΣΤΑΥΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ


                     Ο ΗΡΩΑΣ ΤΑΞΧΟΣ Ε.Α ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,

 Τελευταίος Στρατοπεδάρχης της ΕΛΔΥΚ 1974 και επικεφαλής των Δυνάμεων Αμύνης του Στρατοπέδου το 3ημερο 14-16/8/1974.... 


ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ !!!
"ΕΦΥΓΕ" ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΑΠΟΨΕ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΑ "ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ" ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ.


Αύριο Δευτέρα 12/6/2017 και ώρα 13:30 Στόν Ιερό Ναό Παντοβασίλισσας Ραφήνας η Εξόδιος ακολουθία  του Ήρωα   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Δ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ....Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ υποδιοικητής της ΕΛΔΥΚ το 1974

1 σχόλιο:

  1. Είχα την τιμή να ήμουν οδηγός του ΑΝΧΗ Σταυρουλόπουλου για μερικές ημέρες κατά την διάρκεια της εκεχειρίας. Όταν βρισκόμασταν στον Κοντεμένο πήρα διαταγή, νύκτα με σβηστά τα φώτα και από χωματόδρομο πήγα στην Λευκωσία και τον παρέλαβα. Υπήρξε διοικητής του 286 Μ.Τ.Π για μερικές ημέρες αναπληρώνοντας το διοικητή ΑΝΧΗ Γ. Μπούτο ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στον βομβαρδισμό του Κοντεμένου. Σε όλη την διάρκεια της παρουσίας του στην μονάδα κάναμε αναγνωρίσεις για τις θέσεις των Τούρκων και οργάνωσε την άμυνα της μονάδα μας στα χωριά Άγιος Ερμόλαος, Σκυλλουρα και Άγιο Βασίλειο. Και ενώ η μονάδα άρχισε να αναπτερώνει το ηθικό της αφού επιτέλους απόκτησε καινούργιο διοικητή, κατά παράδοξο τρόπο πήρα εντολή και τον μετέφερα πίσω στην Λευκωσία. Μου έκανε τρομερή εντύπωση η προσωπικότητα του ΑΝΧΗ Σταυρουλόπουλου, η ψυχραιμία που διέθετε, το χαμόγελο και η καλοσύνη που μας προσέφερε, που πραγματικά είχε αναπτερώσει το ηθικό των ανδρών της μονάδας μας. Την μέρα που τον μετέφερα πίσω στην Λευκωσία, μερικές ημέρες πριν την δεύτερη εισβολή, ένιωσα πραγματικά λύπη και απογοήτευση. Πέρασαν τα χρόνια ξέχασα το όνομα του και όμως πάντα είχα στο μυαλό μου τον άνθρωπο αυτόν που πραγματικά η προσωπικότητα του μου έκανε τρομερή εντύπωση.
    Τελευταία τον άκουσα που μιλούσε για τα γεγονότα του 1974 με πόνο και απογοήτευση. Τον άκουα που μιλούσε με πόνο και απογοήτευση και όταν τον είδα δακρύζει με έπιασε πόνος στο στομάχι και η αγανάκτηση μου έγινε οργή.
    ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ
    Μ. Αχιλλέως

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.