ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΩΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ


Κηδεύονται μαζί μετά από 43 χρόνια - Ο αγνοούμενος Ανδρέας με την Κωνσταντίνα του

Ο Ανδρέας Ιωάννου ήταν παντρεμένος με την Κωνσταντίνα. Είχαν δυο παιδιά και ζούσαν στο Νέο Χωριό Κυθρέας όταν το 1974 έγινε η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Κατά την διάρκεια της δεύτερης εισβολής, στις 14 Αυγούστου, ένας μικρός αριθμός κατοίκων του χωρίου μετέβησαν στην Άσσια για να πέσουν λίγες μέρες αργότερα στα χέρια των Τούρκων κατακτητών.



Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» η οποία σε δημοσίευμα της εξιστορεί τα γεγονότα, ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους ήταν και η οικογένεια του Αντρέα.

Τούρκοι συνοδευόμενοι από Τουρκοκύπριους συνέλαβαν μεταξύ άλλων όλη την οικογένεια Ιωάννου.

Όσοι άντρες ήταν κάτω των 50 ετών μεταφέρθηκαν με δεμένα χέρια αρχικά στο Τουρκοκυπριακό χωριό Αγυιά και στην συνέχεια στο γκαράζ Παυλίδη της Λευκωσίας ενώ όσοι ήταν άνω των 50 σε άγνωστο μέρος.

Ο Αντρέας άνηκε στην δεύτερη κατηγορία αφού το 1974 ήταν 68 χρονών. Τα οστά των εκτελεσθέντων από τους Τουρκοκύπριους ρίφθηκαν σε δυο πηγάδια στο Ορνίθι Αφάνειας.

Εκεί εντοπίστηκαν και τα οστά του Αντρέα πριν από λίγο καιρό.

Την Τρίτη (6/6) η σύζυγος του Αντρέα Ιωάννου, η κυρία Κωνσταντίνα απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών.

43χρόνια μετά, ο αγνοούμενος Αντρέας θα θαφτεί μαζί με την γυναίκα του μιας και αυτή ήταν η παράκληση των δυο τους παιδιών, του Γιάγκου και του Σοφοκλή.




Η κηδεία έγινε στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας την Πέμπτη  στον Στρόβολο.

Ο Αντρέας Ιωάννου

πηγη:Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.