ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΙΚΗ 1974 Noratlas: Ότι απέμεινε από την αποστολή θυσία των καταδρομέων



                                                                                                                                          Π. 

Π. Καρβουνόπουλος


Ότι απέμεινε από το αεροσκάφος Noratlas που καταρρίφθηκε τον Ιούλιο του 1974 από φίλια πυρά στη Λευκωσία, το βλέπετε στις φωτογραφίες. Είναι από το μνημείο που φτιάχθηκε στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα. Ο διοικητής της ΕΛΔΥΚ Συνταγματάρχης Προκόπιος Μαυραγάνης,έδειξε τα “ίχνη” του αεροσκάφους -δεν μας πάει η λέξη απομεινάρια-  που συμμετείχε στην αποστολή αυτοκτονίας ΝΙΚΗ στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Ο Τόσκας απόστρατος αξιωματικός Τεθωρακισμένων και παραλίγο ,μετά από την αποστρατεία του Αρχηγός ΓΕΕΦ, είχε ζητήσει να δει τα ευρήματα που προέκυψαν από τις  ανασκαφές που έγιναν στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία .


Όπως του είπαν οι Κύπριοι  αντίκρυσαν εικόνες σοκ κατά την ανασκαφή. Το αεροπλάνο είχε λιώσει -έμοιαζε να έχει γίνει σκόνη- εκτός των ελαστικών του που τα βρήκαν ολόκληρα. Οταν και αυτά ήρθαν σε επαφή με την ατμόσφαιρα άρχισαν να διαλύονται.



Οι ανασκαφές στο Τύμβο της Μακεδονίτισσας διήρκεσαν περίπου ένα χρόνο.
Αν και στο χαρτοφυλάκιο του Τόσκα δεν είναι η Εθνική Άμυνα, έκανε επίσκεψη στην ΕΛΔΥΚ όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή Συνταγματάρχη Προκ. Μαυραγάνη, ενώ είχε συνάντηση και με τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Aντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη.
Ο διοικητής της ΕΛΔΥΚ ο οποίος συνόδευε τον Ν.Τόσκα συμμετείχε στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό όπως λένε οι πληροφορίες. Ήταν αυτός που από την ελληνοκυπριακή πλευρά κατέθεσε προτάσεις για το πως πρέπει να γίνει η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων. Κάτι που προς το παρόν Τούρκοι και τουρκοκύπριοι δεν το συζητούν καν.
Οι φωτογραφίες από την Κύπρο ,όπου ο Νίκος Τόσκας έκανε επίσημη επίσκεψη.








πηγη: http://www.militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.