ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑ ΝΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ



Μετά από 42 χρόνια ο Θεσσαλικός Κάμπος  κια ο Λαός των Τρικάλων , θα υποδεχτούν τα οστά του Ήρωα της,  Του Καταδρομέα  Έφέδρου Ανθυπασπιστή  Νάκου Γεωργίου του Κωνσταντίνου με καταγωγή από το Χωριό Πλάτανος των Τρικάλων !
Τα οστά του Ήρωα θα μεταφερθούν με τις δέουσες Στρατιωτικές Τιμές ,στην Τοπική Κοινότητα Πλατάνου τόπο καταγωγής του Ήρωα το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου  29/1ο , όπου τα οστά του Καταδρομέα θα αναπαυθούν στο Κοιμητήριο , δίπλα από τον τάφο του Πατέρα του που έφυγε με τον καημό του Γιώργου!
Η Στρατιωτική Τελετή  είναι υπό την  Σχολή Μονίμων  Υπαξιωματικών με το Άγημα της να αποδώσει  τις δέουσες Τιμές στον Πεσόντα Καταδρομέα  ως απότιση  ελάχιστου φόρου τιμής  στην Συντριβή του Νοράτλας στην Επιχείρηση «ΝΙΚΗ»



Η Τελετή θα πραγματοποιηθεί  : Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016
– 10:50 Ώρα αφίξεως των Οστών του Ήρωα  στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Τοπική Κοινότητα Πλατάνου.
– Επιμνημόσυνη Δέηση.
– Ανάγνωση του βιογραφικού του πεσόντα στην Κύπρο Έφεδρου Ανθυπασπιστή (ΚΔ) Γεώργιου Νάκου.
– Κατάθεση στεφάνων.
– Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
– Μεταφορά των λειψάνων του Ήρωα  στο Οστεοφυλάκιο του Κοιμητηρίου της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου.
πηγή:veteranos.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.