ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑ ΘΑΝΑΣΗ ΖΕΦΕΙΡΙΟΥ



Τελέστηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του θρυλικού καταδρομέα Θανάσης Ζαφειρίου, του αλησμόνητου ήρωα της Κυπριακής Τραγωδίας του 1974.

Ο αείμνηστος Θανάσσης Ζαφειρίου ήταν ο μοναδικός επιζών του μεταγωγικού αεροσκάφους ''Νοράτλας 4'', της επιχείρησης αυτοκτονίας ''Νίκη'' που πραγματοποιήθηκε την πρώτη μέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Στη Θεία Λειτουργία και στην ακολουθίας του μνημοσύνου προέστη ο Αρχιμ. Παύλος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως,, μεταφέροντας τις ευχές του Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού καταδρομέα.



Παρών στην ακολουθία του μνημοσύνου ήταν ο Διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού, Αλκιβιάδης Στεφανής, Αντιστράτηγος.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.