ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΤΩΝ 15 ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΙΚΗ


«Υποδοχή των οστών των πεσόντων στην Κύπρο την 22α Ιουλίου 1974 στην επιχείρηση «ΝΙΚΗ», δεκαπέντε (15) Ηρώων συμπολεμιστών μας  και ενός (1) αεροπόρου στο αεροδρόμιο του Τατοΐου την Τρίτη  4 Οκτωβρίου » 


Από συγγενείς πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας πληροφορηθήκαμε,  ότι την Τρίτη  4 Οκτωβρίου   θα γίνει τελετή  υποδοχής των οστών των παρακάτω δεκαπέντε (15) Ηρώων συμπολεμιστών μας και ενός (1) αεροπόρου   και τέλεσης επιμνημόσυνης δέησης, στο αεροδρόμιο του Τατοΐου. (Τα οστά θα έρθουν την ίδια ημέρα από την Κύπρο).

Αναστασόπουλος Ανδρέας του Μιχαήλ Χάβαρι Ηλείας


Γιαννακάκης Κοσμάς του Εμμανουήλ Ζουνάκι Χανίων


Γιαννάκος Στέφανος του Θωμά Παλαιοεκκλήσιο Καρδίτσας


Δαλαμάγκας Ηλίας του Δημητρίου Μεσοχώρι Λάρισας


Ζησιμόπουλος Αντώνιος του Γεωργίου Βάρκιζα Αττικής


Λιγδής Χρήστος του Λουκά Αταλάντη Φθιώτιδας


Μανιάτης Σπυρίδων του Βασιλείου Ζαχάρω Ηλείας


Μονιάς Αιμίλιος του Γεωργίου Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας


Νάκος Κωνσταντίνος του Γεωργίου Πλάτανος Τρικάλων


Πρινιανάκης Στυλιανός του Εμμανουήλ Στόλοι Ηρακλείου


Σκιαδαρέσης Νικόλαος του Χαραλάμπους Χαμόλακος Κεφαλληνίας


Τσάκωνας Ευάγγελος του Ανδρέα Κολιάκιο Αργολίδας


Τζουράς Σωτήριος του Ιωάννη Κορφές Καλαβρύτων


Χατζόπουλος Χρήστος του Αθανασίου Ελαφοχώρι Διδυμότειχο Έβρου


Χριστόπουλος Αθανάσιος του Ανδρέα Περιστέρι Αττικής


Πότε  θα γίνουν οι κηδείες των οστών των πεσόντων Ηρώων μας:

Λιγδή Χρήστου στην Αταλάντη,  8 Οκτωβρίου ημέρα Σάββατο

Πρινιανάκη Στυλιανού, 9 Οκτωβρίου  ημέρα Κυριακή στους Στόλους Ηρακλείου και Χριστόπουλου Αθανάσιου,  4 Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη στο Περιστέρι.

Με νεότερη επιστολή μας θα σας ενημερώσουμε και για την τελετή και για τις ημερομηνίες  και τόπους των κηδειών των υπολοίπων συμπολεμιστών μας.

Παρακαλούμε όλους  τους συμπολεμιστές να πράξουν, ότι έκαναν σαράντα δύο χρόνια, το  ιερό χρέος τους με την απόδοση φόρου τιμής στα οστά  και τη μνήμη των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας.


Οι Συγγενείς των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας, ευχαριστούν  διαχρονικά  όλους τους Δημαρχούς των δήμων, στους οποίους γεννήθηκαν και με τον ηρωικό τους θάνατο δόξασαν οι πεσόντες για την Πατρίδα συμπολεμιστών μας:
Αγρινίου, Αμαλιάδας, Αταλάντης, Βούλας Βάρης Βάρκιζας, Γόρτυνας, Διδυμοτείχου, Επιδαύρου, Ζαχάρως, Καλαβρύτων, Καρδίτσας, Κεφαλληνίας,  Πλατανιά, Τιρνάβου και Τρικάλων, που θα παραλάβουν οστά για κηδεία και των υπόλοιπων Δήμων, που δε θα παραλάβουν οστά, Αίγινας, Αιγάλεω, Άρτας, Ηρακλείου, Καβάλας, Μαλεβυζίου, Μαρκοπούλου, Πάτρας, Φαιστού, Χαλκιδέων και  Χανίων και τον τ. Υπουργό κ Ιωάννη Λαμπρόπουλο, γιατί με πράξεις και ενέργειες του,έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους, τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων Ηρώων συντοπιτών τους με την ανέγερση μνημείων (προτομών σε εμφανή σημεία στον τόπο καταγωγής του, ονομασία οδών-γηπέδων, κοινόχρηστων χώρων κλπ), έτσι:

-Κατέστησαν αιώνια τη μνήμη τους


-Απέδωσαν τη  μέγιστη δυνατή τιμή και ηθική ικανοποίηση στους συγγενείς, τους φίλους και τους συγχωριανούς τους,


-Αναγνώρισαν και δικαίωσαν έμπρακτα τη θυσία τους.


Περισσότερες πληροφορίες στον πρόεδρο του  Πολεμικού Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» Παναγιώτη Αφάλη τηλέφωνα 210-9241222 και κιν 6934-779656.

2 σχόλια:

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.