ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ - ΚΥΠΡΟΣ 1974

ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ - ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Εχθές έγινε η παρουσίαση του βιβλίου ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ - ΚΥΠΡΟΣ 1974 από τον Κωνσταντίνο Αλ. Δημητριάδη, Ιστορικό Ερευνητή και Συγγραφέα και της εκδόσεις «Πελασγός» του Ιωάννη Χρ. Γιαννάκενα, μέσα σε συγκινητικό κλίμα, παρουσία συγγενών ιστορικών προσώπων, βετεράνων  Αξιωματικών και πολεμιστών.



ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ:

Εξαιρετική βραδιά χθες στο Polis Art Cafe στην παρουσίαση του βιβλίου του 3ου βιβλιου μου για την Προδοσια στην Κυπρο το 1974 με τίτλο « Αυτοί που τίμησαν την στολή τους - Κύπρος 1974», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πελασγός. Το βιβλίο αυτό αποτελεί το τέλος της τριλογίας μου, προιον έρευνας 33 χρόνων, που καλύπτει ένα σημαντικό μέρος των γεγονότων του καλοκαιριού του 1974 στη Κύπρο. Το πρώτο βιβλίο ήταν το : «ΚΥΠΡΟΣ 1974 – Η μεγάλη προδοσία», ακολούθησε η επιμέλεια μιας μεγάλης και αυθεντικής αφήγησης του τελευταίου στρατοπεδάρχη της ΕΛ.ΔΥ.Κ. αείμνηστου πλεον Ταξχου εα Παναγιώτη Δ. Σταυρουλόπουλου με τίτλο: «Το χρονικό της μάχης του στρατοπέδου της ΕΛ.ΔΥ.Κ. 14-16/8/1974», και τελευταίο το βιβλίο που παρουσιάσαμε σήμερα, όλα από τις εκδόσεις Πελασγός του Ι.Γιαννακενα..

Με τον εξαιρετικό φίλους μου Σπύρο Δημητρίου (συντονιστή) και Γιάννη Γιαννάκενα (εκδότη), οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν πάρα πολλές φορές πάνω σ’ αυτήν την τριλογία έχοντας την τιμή να συντονίζει ο πρώτος όλες σχεδόν τις παρουσιάσεις μου και ο δεύτερος να εκδίδει τα βιβλια μου και να οργανώνει τις παρουσιάσεις μου. Έτσι και τώρα είμαι εδώ για να ολοκληρώσουμε αυτή την διαδρομή πανω στην έρευνα μου για το Κυπριακό και τα γεγονότα του 1974, στην Αθήνα, στο όμορφο χώρου του Polis Art Café.

Την κατάμεστη αίθουσα υποδέχθηκε όπως πάντα ο φιλόξενος ιδιοκτήτης της Βασίλης Χατζηιακώβου, καλώντας αμέσως μετά τον εκδότη του βιβλίου Γιάννη Γιαννάκενα, ο οποίος μίλησε για τον μενα αλλά και για τη διαδρομή αυτής της τριλογίας που ολοκληρώσαμε μαζί για την Κύπρο του 1974.

Την εκδήλωση χαιρέτησε πρώτη η Πρόεδρος της πανελλήνιας επιτροπής αδήλωτων αιχμαλώτων και αγνοουμένων κ. Μαρία Καλμπουρτζή τονίζοντας τη σημασία του ανθρωπιστικού ζητήματος της διευκρίνησης της τύχης των αγνοουμένων του πολέμου του 1974 και ειδικά για τους εξ Ελλάδος που ήταν όλοι στρατιώτες και αξιωματικοί.

Ακολούθησε η κόρη του αειμνήστου πλεον, τότεΤχη ΠΖ Αγγ. Αβραμίδη Υ/δκτη της Α' μοίρας καταδρομών που στάλθηκε στο νησί με την γνωστή "Αποστολή Νίκη", κ. Κλαίρη Αβραμίδου, που αναφέρθηκε στην τολμηρή αυτή αεραποβατική επιχείρηση που ήταν και η μοναδική βοήθεια που στάλθηκε από την Ελλάδα στην Κύπρο.

Οι δυο αξιόλογες κυρίες αναφέρθηκαν με κολακευτικά λόγια για εμένα τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και για την εγκυρότητα των βιβλίων μου, λόγοι για τους οποίους τις ευχαριστώ από καρδιάς.
Στην συνέχεια πήρα τον λόγο και μίλησα για το τελευταίο αυτό βιβλίο –λεύκωμα της τριλογίας, για τους ΗΡΩΕΣ εκ μητροπολιτικής Ελλάδος στρατιωτικούς που πραγματικά τίμησαν τη στολή τους και τον ελληνισμό εκείνο το μαύρο καλοκαίρι του 1974 στη μαρτυρική Κύπρο. Ανέπτυξα, στη διάρκεια της ομιλίας μου, συνοπτικά αλλά περιεκτικά, όλα τα δραματικά γεγονότα εκείνου του καλοκαιριού, που όντως είχανε «άρωμα προδοσίας».

Ακολούθως συνομίλησα με το κοινό και απάντησα μαζί με τον συντονιστή σε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που μου τέθηκαν στη συζήτηση. Είχαμε, επίσης, την χαρά και την τιμή να έχουμε μαζί μας αρκετούς συγγενείς και απογόνους στρατιωτικών που έπεσαν ηρωικά ή αγνοούνται στην Κύπρο το 1974, τιμώντας πραγματικά την στολή τους, όπως και μερικούς απ’ αυτούς που πολέμησαν με την ελληνική στολή τον Τούρκο εισβολέα.
.







 Η ομιλία της προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας κα. Μαρία Καλμπουρτζή, η οποία συγκίνησε με τα λόγια της!




Στη συνέχεια πήρε τον λόγο η Κλαίρη Αβραμίδου κόρη του αείμνηστου υποδιοικητή της Α! ΜΟΙΡΑΣ Άγγελου Αβραμίδη.








 
                               ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ


                     










 Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας κα. Μαρία Καλμπουρτζή και δεξιά ο βετεράνος της Α! μοιρας καταδρομών Μανωλάς Γεώργιος




Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Αναστασία Κατσιάπη , πρώτη αριστερά για τήν τιμή και την συμπαράσταση που μας παρέχει απλόχερα. Μία κυρία με ήθος και αξιοπρέπεια γνώστης της ιστορίας  και αρωγό στην κάθε προσπάθεια μας  ενάντια στη λήθη της μνήμης μας  !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.