ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ηράκλειο: Ύστατο χαίρε στον ήρωα Μανούσο Τριανταφυλλίδη
Συγκίνηση και δέος στις Ποταμιές του Δήμου Χερσονήσου εκεί όπου σήμερα, ο ήρωας Μανούσος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος ως στρατιώτης του Λόχου Διοικήσεως της ΕΛΔΥΚ, υπερασπίστηκε μαζί με τους συμπολεμιστές του το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου στην επική μάχη που δόθηκε από τις 14 - 16 Αυγούστου 1974, επέστρεψε για πάντα.

Η υποδοχή των οστών του Μανούσου Τριανταφυλλίδη έγινε έτσι όπως έπρεπε. Με τιμές ήρωα. Στην είσοδο του χωριού στήθηκε αψίδα με δάφνες και μυρτιές ενώ το οστεοκιβώτιο κουβάλησαν στα χέρια συνομίληκοι του Μανούσου οι οποίοι πεζοί το μετέφεραν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου όπου στη μία το μεσημέρι τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία.Σε όλη τη διαδρομή, οι γυναίκες του χωριού έραναν με ροδοπέταλα την πομπή. Στρατιωτική μπάντα και άγημα της ΣΕΑΠ συνόδευσε την τελετή ενώ στις 15:00 θα γίνει η ταφή στο Μνημείο πεσόντων του χωριού, δίπλα στον ναό.


Εκεί, τον περίμενε  η 87χρονη μητέρα του, η οποία έχει να τον δει από τις 30 Νοεμβρίου 1973, όταν και έφυγε για να υπηρετήσει την Πατρίδα. Σήμερα, 44 χρόνια μετά, επέστρεψε σαν Ήρωας.Μετά την εξόδιο ακολουθία και τους συγκινητικούς επικείδιους λόγους, όπως μεταξύ άλλων του προέδρου του Συλλόγου των Βετεράνων Πολεμιστών της ΕΛΔΥΚ Βαγγέλη Μπραουδάκη, που ήρθε από τα Χανιά στο Ηράκλειο για να τιμήσει τον ήρωα συμπολεμιστή του, τα λείψανα του Μανούσου Τριανταφυλλίδη οδηγήθηκαν στο Ηρώο του χωριού, όπου και αναπαύθηκαν για πάντα! ΠΗΓΗ:www.ekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.