ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Εγγραφο – ντοκουμέντο της CIA στον Κίσινγκερ: Η Κύπρος δεν θα 'χει καμία βοήθεια


Το έγγραφο-ντοκουμέντο, από τα πολλά που αποδέσμευσε η CIA, έχει ημερομηνία 5 Σεπτεμβρίου 1974 και είναι ενημερωτικό προς τον Χένρι Κίσινγκερ για τον Αττίλα 2.

Το έγγραφο - ντοκουμέντο, από τα πολλά που αποδέσμευσε η CIA, έχει ημερομηνία 5 Σεπτεμβρίου 1974 και είναι ενημερωτικό προς τον Χένρι Κίσινγκερ για τον Αττίλα 2.

Σύμφωνα με το militaire.gr, από αυτό το έγγραφο προκύπτει ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν τα πάντα. Ακόμη και τι απώλειες είχαν οι Τούρκοι από τις επιχειρήσεις. Γνώριζαν για τον Αττίλα 2 και ήταν βέβαιοι ότι οι Τούρκοι δεν θα προχωρούσαν παραπέρα.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι οι Κύπριοι δεν έχουν μεγάλες δυνατότητες αντίστασης και επισημαίνουν ότι δεν θα έχουν καμία βοήθεια από την Ελλάδα.

Επίσης, γίνεται σαφές ότι οι δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών δεν έχουν καμία εντολή αντίστασης και ότι οι Βρετανοί δεν πρόκειται να ασχοληθούν όσο οι Τούρκοι τηρούν τα… συμφωνηθέντα και δεν επηρεάζουν τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο.

Στο έγγραφο προς τον Χένρι Κίσινγκερ αναφέρεται ότι ο «Αττίλας 2» θα πιέσει την ελληνική πλευρά να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το έγγραφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.