ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ


Το 1953 η αγγλική διπλωματία άρχισε να μελετά τη ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ της Κύπρου και τη μεταφορά του Αρχηγείου των Ενόπλων Δυνάμεών της και του Αρχηγείου των Πληροφοριών της από την Αίγυπτο στην Κύπρο. Όπως αναφέρουν οι Άγγλοι στα απόρρητα έγγραφά τους, «από την Κύπρο δυνάμεθα να παρακολουθούμεν τα γεγονότα στην περιοχή της Μ. Ανατολής, να τα επηρεάζουμε και εν ανάγκη να επεμβαίνουμε»

Οι ενέργειες αυτές των Άγγλων ξεκίνησαν μόλις διαπίστωσαν ότι οι Αμερικανοί έθεσαν την επιρροή τους μέσω της ανόδου στην εξουσία του Αμπντέλ Νάσερ.
Στην απόφαση των Άγγλων να διχοτομήσουν την Κύπρο, η διεθνής κοινότητα, με επικεφαλής τις αμερικανικές υπηρεσίες, απεφάσισαν και επροώθησαν μέσω του Αλέξανδρου Παπάγου, του τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδας, την ένοπλη αντίσταση των Ελληνοκυπρίων το 1955-59 (ΕΟΚΑ). Το σύνθημα και ο στόχος ήτο ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ-ΕΝΩΣΗ. Διά της ΕΝΩΣΕΩΣ η Κύπρος αυτόματα εντάσσεται στον στρατιωτικόν συνασπισμό του ΝΑΤΟ και παύει για πάντα να αποτελεί στόχο της βρώμικης αγγλικής διπλωματίας.

Η έντονη προσπάθεια της Αμερικής για ΕΝΩΣΗ παρουσιάζεται και πάλιν το 1964, αμέσως μετά από την εδώ άφιξη της Ελληνικής Μεραρχίας. Η Αμερική, με επικεφαλής τον τότε Υφυπουργόν των Εξωτερικών της Μπωλ, έπειτα από έναν σκληρό, συνεχή και πολύμηνο αγώνα, πέτυχε την αποδοχή της ατόφιας ΕΝΩΣΗΣ, τόσον από την Αγγλία όσο και από την Τουρκία.

Ο Μπωλ, στην έκθεσή του, γράφει «προσφέραμε στον Μακάριο τον προαιώνιο πόθο των Ελλήνων της Κύπρου, την ΕΝΩΣΗ, μέσα στο πιάτο και, μετ’ εκπλήξεώς μας, ο Μακάριος την απέρριψε πιεζόμενος από τον αρχηγόν των κομμουνιστών». Υπόψη ότι τότε, το μοναδικό κόμμα που υπήρχε ήτο το κομμουνιστικό ΑΚΕΛ. Το σχέδιο αυτό προέβλεπε και φυγή μέρους των Τουρκοκυπρίων, τους οποίους θα αποζημίωνε η Αμερική. Τότε ο ηγέτης των Τούρκων Ραούφ Ντενκτάς είπε «η Ελλάς ήλθε, η Ελλάδα δεν φεύγει, η Ένωση έγινε. Όποιοι θα φύγετε, φύγετε, όσοι παραμείνετε, ιδία ευθύνη».

Το τουρκικό στοιχείο αντί να συνασπιστεί με το σύνοικο ελληνικό στοιχείο το 1955-59 κατά της αγγλικής δουλείας αντετάχθη στον αγώνα των Ελλήνων και των συμμάχων της Κύπρου και συμπορεύθηκε με τις Αγγλικές διχοτομικές θέσεις, γιατί οι σοβινιστικές τάσεις των Τούρκων δεν του επέτρεψαν να διαγνώσει την ορθότητα των διεθνών θέσεων στο Κυπριακό. Οι Τούρκοι είχαν τη βλακώδη και αφελή σκέψη, την οποία δυστυχώς διατηρούν μέχρι σήμερα, ότι είναι δυνατόν να επικρατήσουν οι αγγλικές διχοτομικές θέσεις και εξ αυτού θα είχαν τη δυνατότητα να καρπωθούν εδάφη κυπριακά. Αποτέλεσμα της βλακώδους αυτής σκέψης των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων ήτο να χυθεί τόσο αίμα και να χαθούν τόσες ζωές, παντελώς άδικα.

Έπειτα από τα τόσα εγκλήματα που οι Τουρκοκύπριοι και οι εισβολείς διέπραξαν σε βάρος των Ελλήνων της Κύπρου, με αγγλική ενθάρρυνση, όπως σφαγές, εν ψυχρώ εκτελέσεις, κτηνώδεις βιασμούς, εκτοπισμούς κλπ., είμαι βέβαιος ότι η συνύπαρξη και διαβίωση της μειονότητας του τουρκικού στοιχείου με το ελληνικό είναι αδύνατη και πρέπει οι Τουρκοκύπριοι να φύγουν και θα φύγουν.

Η αγγλική διπλωματία, η οποία φέρει την πρώτη ευθύνη για τα εγκλήματα του 1974, οφείλει τώρα να αναλάβει τις ευθύνες της.
Στο πλαίσιο της βρώμικης και ύπουλης αγγλικής πολιτικής, μεταξύ των άλλων, το Λονδίνο, το 1955, έσπευσε και ετοίμασε σχέδιο για τη μεταφορά 300.000 εποίκων στην Κύπρο από την Τουρκία, το οποίο υπέγραψαν, εκ μέρους της Αγγλίας, ο Υπ. των Εξωτερικών της Μακμίλαν, κι εκ μέρους της Τουρκίας ο Υπ. των Εξωτερικών της Ζορλού.
Τόσο το αγγλοτουρκικό έγκλημα της εισβολής του 1974 όσο και την παράνομη μεταφορά των εποίκων στην Κύπρο, εκτός της Τουρκίας, ουδεμία άλλη χώρα τα έχει αναγνωρίσει.

Προσωπικά είμαι απόλυτα βέβαιος ότι στο πλαίσιο του παρόντος θρησκευτικού πολέμου -Αμερικής, ΝΑΤΟ, Ευρώπης, Ρωσίας- η Τουρκία θα υποστεί το ισχυρότερο πλήγμα ως Μουσουλμανική-Ισλαμική, σοβινιστική χώρα και ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Κύπρου θα φυγαδευτεί εκτός της Κύπρου.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες (CIA) το 1957, με σημείωμά τους προς τον τότε Υπ. των Εξωτερικών της Αμερικής Φόστερ Ντάλλες, γράφουν: «Εάν η Αγγλία επιτύχει τη διχοτόμηση της Κύπρου, τότε η Κύπρος θα αποτελεί μίαν μόνιμην εστία προστριβών όπου εμείς, συχνά, θα καλούμεθα να καταστέλλουμε».

Οι κομμουνιστές της Κύπρου, αν και Έλληνες Κύπριοι, αποτελούν ένα θλιβερό απογοητευτικό στοιχείο, απίστευτα εχθρικό προς τα συμφέροντα της πατρίδας τους.
Από την 1η Απριλίου 1955, με την έναρξη του Εθνικού Απελευθερωτικού Αγώνα της Κύπρου για Λευτεριά και ΕΝΩΣΗ, την επομένη ακριβώς ξεκίνησαν έναν αισχρό πόλεμο ενάντια στον αγώνα και στους αγωνιστές και ως σήμερα πολεμάνε με φανατισμό τα δίκαια εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας, την ΕΝΩΣΗ, συμπορευόμενοι με τις αγγλικές διχοτομικές επιδιώξεις. Επαναλαμβάνω ότι επ’ ουδενί θα εφαρμοστούν.

Οι κομμουνιστές, ουδέποτε σεβάστηκαν τους εθνικούς αγωνιστές και ήρωες της Μητροπολιτικής Ελλάδας ούτε και αυτούς της Κύπρου και ουδέποτε ύψωσαν τη γαλανόλευκη στα σωματεία τους ή στα σπίτια τους. Αποτελούν αδιαμφισβήτητο κομμάτι της αγγλικής διπλωματίας σε βάρος του κυπριακού λαού.

Η πλέον ύπουλη και επικίνδυνη ομάδα του ελληνικού κυπριακού πληθυσμού είναι μια ομάδα την οποία η αγγλική διπλωματία διαμόρφωσε μετά το 1960, όταν είχαμε δημιουργήσει το «δικό μας» κράτος. Η μερίδα αυτών των ανθρώπων, κατά κανόνα δεξιών φρονημάτων, εξωτερικά παρουσιάζονται ως άτομα σεβόμενα τον Αγώνα της ΕΟΚΑ, φυσικά όχι του Διγενή. Αυτή είναι και η θέση του Λονδίνου και εκφράζονται με συμπάθεια στους αγωνιστές, αρκεί να μην καταφέρονται κατά της αγγλικής διπλωματίας, η οποία ευθύνεται για όλα, χωρίς εξαίρεση, τα εγκλήματα κατά της Κύπρου.
Από την ομάδα αυτήν, το Λονδίνο πριμοδοτεί τις εκάστοτε ηγεσίες της Κύπρου. Αυτός είναι ο λόγος που όλοι υιοθετούν τις θέσεις του Λονδίνου στο Κυπριακό. Δηλαδή τη διχοτόμηση. Πρόσφατα της έδωσαν το όνομα της Διζωνικής Δικοινοτικής. Αυτή η ομάδα δικαιούται να παρουσιάζεται στις τηλεοράσεις, αυτή μόνον η ομάδα έχει άποψη εφαρμόσιμη στο Κυπριακό. Το Λονδίνο, μέσω αυτής της ομάδας, προβάλλει το πλέον αφελές, για να μην το χαρακτηρίσω βλακώδες, σύνθημα ότι διά της διχοτομήσεως θα επανενώσουμε την πατρίδα μας. Επίσης, όταν τις 80.000 Τουρκοκυπρίων τις αυξήσουμε στις 350.000 και πλέον, μαζί με τους εποίκους, θα ευημερούμε. Αυτήν την ιστορική κτηνωδία, αξιωματούχοι του κράτους την προβάλλουν καθ’ εκάστην χωρίς αιδώ και χωρίς σεβασμό σε κανέναν.

Με τη δημιουργία του «κυπριακού κράτους» το 1960, οι Τουρκοκύπριοι αποτελούσαν το 18%. Έκτοτε, ώς σήμερα, δεν σταματήσαμε να αλληλοσφαζόμαστε ούτε λεπτό. Εάν οι Άγγλοι επιτύχουν και ανεβάσουν το ποσοστό των Τούρκων στην Κύπρο, στο 35% με 45%, τότε η Κύπρος θα αποτελεί ένα μόνιμο και συνεχές πεδίον μάχης.

Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι με την ΕΝΩΣΗ, την οποία εκτιμούμε ότι ισχυρότερες του Λονδίνου δυνάμεις, πολύ σύντομα, στο πλαίσιο του παρόντος θρησκευτικού πολέμου, θα την επιβάλουν, τότε και μόνον ο κυπριακός λαός θα ζήσει ανεπανάληπτες στιγμές ευημερίας. Όλα τα αντεθνικά στοιχεία και όργανα του Λονδίνου ως κομμουνιστές, φίλαγγλοι και άλλοι θα απομονωθούν και εν ανάγκη θα διωχθούν.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗ

 Πηγη: Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.