ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Έρευνες για αγνοούμενους σε "στρατιωτικές ζώνες" στα Κατεχόμενα

Έρευνες για αγνοούμενους σε στρατιωτικές ζώνες στα Κατεχόμενα


Ο τουρκικός στρατός συμφώνησε να ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό λειψάνων αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής, σε τριάντα περιοχές στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, οι οποίες είναι χαρακτηρισμένες ως «στρατιωτικές ζώνες».

Οι έρευνες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από την Επιτροπή για Αγνοούμενα Πρόσωπα, θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2016 και θα διαρκέσουν τρία χρόνια.
Για την απόφαση του τουρκικού στρατού, η Επιτροπή ενημερώθηκε από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα γίνονται εκσκαφές σε δέκα τοποθεσίες κάθε χρόνο. Η Επιτροπή για Αγνοούμενα Πρόσωπα χαιρετίζει την εξέλιξη, η οποία, όπως σημειώνει, θα επιταχύνει το ανθρωπιστικό έργο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.