ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Σημεία και τέρατα: Καταγγελίες για στυγνή πολιτική εκμετάλλευση και αλαλούμ στο θέμα των αγνοουμένων - «Εκδικητική η στάση της Πολιτείας»

- Απίστευτες καταγγελίες για τον χειρισμό της υπόθεσης των αγνοουμένων με κατηγορίες για πολιτική εκμετάλλευση
- Η άποψη του έγκριτου νομικού Αχιλλέα Δημητριάδη
- Άλλα αντ' άλλων ο αριθμός των αγνουουμένων, εκταφές και μεταφορές λειψάνων
- Η εκδικητική συμπεριφορά της Δημοκρατίας στην υπόθεση Πάλμα και Πασιά
- Ανοίγουν στόματα σε Ελλάδα και Κύπρο για τους Καταδρομείς του πραξικοπήματος και τους Ελλαδίτες του Noratlas
- Οι 2 πλευρές γνωρίζουν πράγματα που όχι μόνο δεν τα αξιοποιούν, αλλά φαίνεται πως τα θάβουν

Με αφορμή την από κοινού επίσκεψη των δύο ηγετών στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της  Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) στο πλαίσιο των άκαρπων μέχρι στιγμής διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, διεφάνη η υποκρισία που συνεχίζεται από αμφότερες τις πλευρές στο ζήτημα των αγνοουμένων.

Συγκεκριμένα, διατυπώνονται κατηγορίες, στο άρθρο - ανάλυση της 'ΑΛΗΘΕΙΑΣ', για το ότι και οι δύο πλευρές γνωρίζουν πολύ περισσότερα πράγματα για την τύχη και τους πραγματικούς αριθμούς των αγνοουμένων απ΄ ότι αφήνεται να πιστεύει η κοινή γνώμη, κάτι που επιτείνει τη σύγχηση και δημιουργεί γραφειοκρατικές αγγυλώσεις και αλαλούμ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αμφότερες οι πλευρές γνωρίζουν πράγματα που όχι μόνο δεν τα αξιοποιούν, αλλά σκοπίμως φαίνεται πως τα θάβουν όλο και βαθύτερα... "και για αυτό θα έπρεπε να ντρέπονται...".

Κοιτώντας την δική μας την καμπούρα πρώτα, καταγράφονται τρεις τρανταχτές υποθέσεις στις οποίες η Κυπριακή Δημοκρατία λειτούργησε έως και εκδικητικά. Αναφορικά με την υπόθεση "Χαράλαμπου Πάλμα", ο συγκεκριμένος είχε καταχωρηθεί ως αγνοούμενος και μέχρι προσφάτως εθεωρείτο ως τέτοιος, ενώ ήταν γνωστό ότι είχε θαφτεί από Ε/κ μαζί με ακόμα 30 σορούς στο νεκροταφείο Λακατάμιας. Δεν του είχαν αφαιρεθεί ούτε οι βέρες του ούτε και τα προσωπικά του αντικείμενα, "Στην ταφόπλακα έγραφε 'ΑΓΝΩΣΤΟΣ' και στο μνήμα υπήρχαν οι ταυτότητες!

Ενώ υπήρχαν ιθύνοντες οι οποίοι τελούσαν γνώστες της κατάστασης, εντούτοις η οικογένεια είχε επί μακρώ κρατηθεί στο σκοτάδι πιστεύοντας ότι ίσως θα 'ρθει η μέρα που μπορεί να ανευρεθεί ζωντανός ή έστω νεκρός ο Χαράλαμπος...

Όταν όλα αποκαλύφθηκαν η οικογένεια πολύ λογικά προσέφυγε στα κυπριακά δικαστήρια, με την Κυπριακή Δημοκρατία όμως να έχει το θράσος να εφεσιβάλει την απόφαση που δικαίωνε την μάνα και τις δύο αδελφές του Χαράλαμπου.

Πανομοιότυπα εμφανίζονται τα γεγονότα και στην υπόθεση Πασιά με εκδίκαση της έφεσης το Δεκέμβριο του 2013 και μέχρι σήμερα δεν έχει βγει ακόμα η απόφαση...

Κοινώς η Πολιτεία όχι μόνο δεν σέβεται τους νεκρούς της που θυσιάστηκαν, αλλά ταλαιπωρεί εν γνώσει της και τους εν ζωή συγγενείς τους!

Η ΓΝΩΜΗ ΕΝΟΣ ΝΟΜΙΚΟΥ

Ο νομικός Αχιλλέας Δημητριάδης έχει επί πολλά έτη ασχοληθεί με το δράμα των αγνοουμένων και των οικογενειών τους. Μιλώντας σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή αναφέρθηκε στα παραπάνω ζητήματα φωτίζοντας σημαντικότατες πτυχές.

Κατ' αρχήν, όπως ανέφερε δεν υφίσταται το νούμερο 1.619 για τους αγνοούμενους, όλοι το γνωρίζουν, αλλά για κάποιο λόγο συνεχίζει να προτάσσεται αυτός ο αριθμός. Μάλιστα η Κυπριακή Δημοκρατία μόλις το 2001 προσήλθε με έναν κατάλογο αγνοουμένων  και να τον δημοσιοποίησει...Τραγελαφικό...

Ο κ. Δημητριάδης αναφέρει αντ' αυτού τον αριθμό 1.456, τον οποίον και κατέθεσε η Κυπριακή Δημοκρατία, και για τον οποίο προέκυψε η καταδίκη της Τουρκίας από το ΕΔΑΔ, επιδικάζοντας αποζημιώσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ για τους αγνοούμενους.

Συνέχεια "προστίθενται και αφαιρούνται πρόσωπα στην λίστα αγνουμένων...αλλά αυτό είναι το λιγότερο" αναφέρει ο νομικός. Η ΔΕΑ έχει φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων της, καθώς πλέον στερείται σημαντικών πληροφοριών τις οποίες συχνά κάποιο τις γνωρίζουν. Εδώ θα μπορούσε να λειτουργήσει το μοντέλο τύπου Νότιας Αφρικής με τις 'Επιτροπές Αλήθειας'στις οποίες θα διασφαλίζεται ασυλία στους μάρτυρες.

Ο κ. Δημητριάδης συνεχίζει αναφέροντας επιπλέον παθογένειες, καθώς η προστασία των μαρτύρων έχει διασφαλιστεί, από το 1990, καθώς εις βάρος τους δεν θα προκύπτει ποινική δίωξη, ωστόσο τώρα θεσμοθετείται η απόφαση αυτή με τροποποίηση του υφισταμένου νόμου, ενώ θεωρεί ότι πρέπει η ΔΕΑ να απολαμβάνει περισσοτέρων ελευθεριών πρόσβασης σε στρατιωτικές ζώνες λόγου χάριν, ενώ σημαντικό είναι για τις οικογένειες να γνωρίζουν και το ιστορικό πίσω από το βίαιο θάνατο του αγαπημένου τους προσώπου.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΟΡΑΤΛΑΣ

Ο κ. Δημητριάδης επιβεβαιώνει μαρτυρίες Ελλήνων αξιωματικών και στρατιωτών των Καταδρομών της Α' Μοίρας Καταδρομών οι οποίοι αναφέρουν ότι μη μπορώντας εκείνες της τραγικές ώρες της μάχης του αεροδρομίου Λευκωσίας να διαχωρίσουν τις καμμένες σάρκες των στρατιωτών που βρίσκονταν στο καταρριφθέν Noratlas, εκσκαφέας δημιούργησε μεγάλο σκάμμα όπου θάφτηκαν μαζί με ο, τι είχε απομείνει από την άτρακτο του αεροσκάφους...

Ο κ. Δημητριάδης κάνει λόγο για έλλειψη θάρρους εκ μέρους της Πολιτείας να αναλάβει τις ευθύνες της, νιώθωντας και ντροπή για το ότι κατέρριψε φίλιο αεροσκάφος, αλλά αυτό είναι μόνο εν μέρει αλήθεια...

Η Ελληνική Πολιτεία διατηρούσε μέχρι πρόσφατα σιγήν ιχθύος για την τραγική αυτή υπόθεση, λόγω του ότι θα κατηγορείτο στα διεθνή φόρα, ότι ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ έστειλε στρατό για ενίσχυση ουδέτερης χώρας, εμπλεκόμενη σε επιθετικές εχθροπραξίες με άλλη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, δηλαδή την "σύμμαχο" της Ελλάδος, Τουρκία, χωρίς η Ελλάδα μάλιστα να της έχει κηρύξει τον πόλεμο.

Κοινώς θα αποδεικνυόταν περίτρανα από τους διεθνείς καλοθελήτες ότι η Ελλάδα προέβαινε σε σωρεία καταπατήσεων του διεθνούς δικαίου, πράγμα το οποίο και θα ευσταθούσε με την ψυχρή λογική της Νομικής και των Διεθνών Σχέσεων...

Ο κ. Δημητριάδης αναφέρει επίσης ότι πτώματα που είχαν ταφεί στο κοιμητήριο Λακατάμιας, επαντοποθετήθηκαν στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, με τα πτώματα αυτά να έχουν συντηρηθεί με χημικά που είχε ως αποτέλεσμα το να μην μπορούν να ταυτοποιηθούν!

Ο Νομικός αναφέρει ότι τουλάχιστον η παρούσα Κυβέρνηση είχε το θάρρος να προχωρήσει στην εκταφή κυρίως καταδρομέων που είχαν εμπλακεί στο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, όπου βρέθηκαν μάλιστα 2 επιπλέον σοροί.

Τα ευτράπελα συνεχίζουν με τις σορούς στο κοιμητήριο Λακατάμιας όταν μετά και τον Αττίλα Β' θάφτηκαν εκεί άτομα για τους οποίους επί 25 έτη αφέθηκαν οι οικογένειές του να πιστεύουν ότι είναι αγνούμενοι και ότι ενδέχεται να τους ξαναδούν ζωντάνούς!

Δυστυχώς παρόμοιοι χειρισμοί απαντώνται και στην άλλη πλευρά με τον κ. Δημητριάδη να διαπιστώνει ότι είναι πλέον αργά για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, αλλά θεωρεί ότι "το θέμα των αγνοουμένων έχει τύχει μιας χυδαίας εκμετάλλευσης όλα αυτά τα χρόνια, ενώ την ίδια ώρα ο πόνος στους συγγενείς παραμένει αβάσταχτος", την ίδια ώρα που πολλοί γονείς φεύγουν από την ζωή χωρίς να γνωρίζουν τι έγιναν τα παιδιά τους.

Πηγή: 'ΑΛΗΘΕΙΑ'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.