ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ 1 Ιουνίου 2014


Στο ετήσιο Μνημόσυνο πεσόντων Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, που πραγματοποιήθηκε στο Καβούρι Αττικής, παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, συνοδευόμενος και από τον Αρχηγό ΓΕΣ (και Καταδρομέα) Αντιστράτηγο Χρήστο Μανωλά.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Καβούρι, που αποτελεί το μέρος όπου «γεννήθηκαν» οι Δυνάμεις Καταδρομών, καθώς εκεί, στον ίδιο χώρο , το 1947 και μετά από πρωτοβουλία του Ιερολοχίτη Υποστρατήγου Ανδρέα Καλλίνσκη συγκροτήθηκαν οι πρώτοι Λόχοι Ορεινών Καταδρομών (ΛΟΚ), που προέκυψαν από τις άμεσες και επείγουσες επιχειρησιακές ανάγκες του Ελληνικού Στρατού κατά τις επιχειρήσεις του εναντίον των ανταρτών στη διάρκεια του αιματηρού Εμφυλίου πολέμου.


Σε αυτόν τον ίδιο, «ιερό» για όλους τους Καταδρομείς χώρο, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός ΓΕΣ κατέθεσαν στεφάνι στη Μνήμη των 89 αξιωματικών και 611 οπλιτών, Ιερολοχιτών και Καταδρομέων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του προς την Πατρίδα καθήκοντος, στη διάρκεια των επιχειρήσεων της Μέσης Ανατολής, των Δωδεκανήσων και των νησιών του Αιγαίου στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, των επιχειρήσεων του Εμφυλίου πολέμου και της Κύπρου.

Την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, παρέστη στο Ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων Καταδρομέων και Ιερολοχιτών (89 αξιωματικοί και 611 οπλίτες) που πραγματοποιήθηκε στο Καβούρι Βουλιαγμένης.


                                                               ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.