ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

ΚΥΠΡΟΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΖΩΝΤΩΝ ΠΟΥ ΣΙΩΠΟΥΝΚύπρος  αγνοουμένων ...


ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ ΣΩΠΑΙΝΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ!!!

Επίμονες αναμνήσεις που αρνούνται να σβηστούν, τις θυμάσαι και κλαις,τι σημαίνει Αγνοούμενος?
Είναι ένας ζωντανός χωρίς σώμα.
Ένα σώμα χωρίς ψυχή.
Μια φωνή που δεν ακούεται, αλλά είναι πάντοτε παρούσα.
Μια ανάμνηση που αρνείται να φύγει γιατι δεν γνωρίζεις για την τύχη του Αγαπημένου σου Ήρωα γιατί 43 χρόνια βασάνισε πολύ την ψυχή σου.Όμως μας μένει η μνήμη τους και το ανεξίτηλο παράδειγμα τους και η ιερά υποχρέωσης μας για την διακρίβωση της τύχης και του τελευταίου Ήρωα Αγνοουμένου μας..
Αυτές τις μέρες γίνεται παλλαικό προσκλητήριο Γενναίων.
Κι Υπάρχω ανάμεσα σε τόσους τάφους Ηρώων απογραφόμενους και μη << Ω ξείν αγγελλειν>>
και σε τύμβους
Γνωστών και Αγνώστων <<<δια χρόνου πλήθος>>> οστών καθηγιασμένων δια την Ελευθερίαν Πεσόντων.

Αυτά τα τα οστά των Ηρώων μας που έχουν ανευρευθεί και άλλα που αναζητούνται σε γνωστούς και άγνωστους τάφους κι αν έχουν σπάσει από τα χτυπήματα ,από τους ανέμους και τις βροχές σκόπιμα, φέρουν το σώμα ενός Αντρειωμένου Αγωνιστή ,το σώμα της Αξιοπρέπειας της Πατρίδας μας,ενός Αγωνιστή που πολέμησε χιλιάδες ορδές των ιμπεριαλιστών εισβολέων του Αττίλα.

Από τους εισβολείς έχουν μεταφερθεί πολλοί αγνοούμενοι σε άγνωστους τόπους.Στη Βοσνία πολλά θύματα είχαν πυροβοληθεί στην πλάτη ,στη Ρουάντα πολλά πτώματα είχαν τα χέρια υψωμένα στο πρόσωπο ,σαν για να προφυλαχθούν απο τη ματσέτα .Σε ένα τάφο υπήρχαν δεκάδες νεκροί που έφεραν όλοι τραύμα στη κνήμη -οι σφαγείς τους έκοβαν τον αχίλλειο τένοντα αφηγούνται επιζήσαντες. Έτσι τα θύματα συνεχίζουν να έχουν φωνή και οι νεκροί μπορεί να αφηγηθούν το μαρτύριο τους ,οι δικοί μας πολλά μπορούν να αφηγηθούν.....Οι νεκροί δεν μιλούν οι επιζήσαντες σωπαίνουν γιαυτό οι τραγωδίες επαναλαμβάνονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.