ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ ΜΕ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΑΝΑ



Βίντεο με Έλληνες και Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους από τα Άδανα το 1974 κυκλοφόρησαν τουρκικά ΜΜΕ εδώ και λίγες εβδομάδες στο διαδίκτυο.


Στο βίντεο που ανακάλυψε ο κινηματογραφιστής του ΑΝΤ1 Τάσος Δημητριάδης, βλέπουμε αρκετούς αιχμάλωτους ενώ για σκοπούς τουρκικής προπαγάνδας, Τούρκος δημοσιογράφος μαζί με στρατιωτικό διερμηνέα παίρνουν συνέντευξη από έναν Έλληνα λοχαγό αλλά και δύο Ελληνοκύπριους στρατιώτες (ο πρώτος είναι αυτός που απαντά στα τούρκικα και αναφέρει πως ονομάζεται Γαβριήλ Χρίστου), οι ταυτότητες των οποίων δεν είναι εξακριβωμένες τη δεδομένη στιγμή Το βίντεο κοινοποιείται από πάρα πολλούς Ελληνοκύπριους σε μια προσπάθεια εξεύρεσης συγγενικών προσώπων. Σας παρουσιάζουμε το βίντεο με πλήρη επιφύλαξη για την εγκυρότητα των πληροφοριών όσο αφορά τα άτομα, την τοποθεσία αλλά και τη χρονική στιγμή την οποία έχει τραβηχτεί:

Περιέχει συνέντευξη του Υπολοχαγού Σπύρου Λαλιωτη της 181 ΜΠΠ που συνελήφθη κατά την συμπλοκή στο Συχάρι !!!






Σχόλιο του κ. Άγγελου Βουγιούκα, αιχμάλωτο πολέμου το 1974 στην Κύπρο


Angelos Vougioukas
Το ως άνω βίντεο είναι έγκυρο και πραγματικό. ...
ΉΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΏ. ... ΕΚΕΊ. .
Το γύρισμα πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο της τουρκικής τηλεόρασης .... αρχές Αυγούστου 1974 .... στις φυλακές των Αδάνων Τουρκίας ..... και στο οποίο είχα μιλήσει και εγώ ......
Διακρίνονται και οι 6 Ελλαδίτες αιχμάλωτοι .... άπαντες απελευθερώθηκαν και είναι εν ζωή σήμερα. ..
..... για οποιαδήποτε απορία. .. πληροφορία ή διευκρίνηση. ..επικοινωνήστε μαζί μου
(.... τα στοιχεία μου αναφέρονται στο προφίλ μου στο Facebook )



ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ


1 σχόλιο:

  1. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ ΤΗΣ 181 ΜΟΙΡΑΣ Κ.ου ΛΑΛΙΩΤΗ.ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΡΟΛΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΖΕΙ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΥΤΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΙΣΟΡΟΠΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΠΤΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ.ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΟΝ Δ/ΤΗ ΤΟΥ Κ.ΚΑΛΠΟΥΡΤΖΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.