ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Ιστορική υποδοχή των λειψάνων του ήρωα της Κυπριακής Τραγωδίας Νικόλαου Κρητικού στο Δήμο Φυλής




Ιερές στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες με χρυσά γράμματα, στην Ιστορία του Δήμου Φυλής εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 31 Μαΐου κατά την υποδοχή των λειψάνων του Ζεφυριώτη ήρωα της Κυπριακής Τραγωδίας Νικόλαου Κρητικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Παρασκευής 26 Μαΐου, είχε προηγηθεί στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατοϊ, παρουσία του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων η τελετή υποδοχής των λειψάνων 17 αγνοουμένων-πεσόντων κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Έτσι την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017, ήρθε η στιγμή να επιστρέψει στο τόπο που γεννήθηκε και ζει η οικογένεια του με τη δόξα και τις τιμές που αξίζουν σε έναν Ήρωα, που έπεσε μαχόμενος για την πατρίδα, κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο στις 16-8-1974.



Η υποδοχή των λειψάνων του Νικόλαου Κρητικού πραγματοποιήθηκε με συναισθήματα βαθειάς συγκίνησης στο Ζεφύρι και στο Μνημείο Αγνοουμένων Πεσόντων Αγωνιστών της Κυπριακής Τραγωδίας στις 6 το απόγευμα παρουσία της οικογένειάς του, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και συνδημοτών όπου και τελέστηκε Τρισάγιο στη μνήμη του.




Ακολούθως έγινε στάση στην οικία της οικογένειας του, απ΄όπου ο Νικόλαος Κρητικός είχε φύγει για την μαρτυρική Κύπρο πριν από 43 χρόνια μόλις 21 ετών.

Εν συνεχεία ο κόσμος ανηφόρισε στην Δημοτική Ενότητας Φυλής και στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Χασιάς όπου στις 7 το απόγευμα έγινε η επίσημη Υποδοχή των λειψάνων του, με στρατιωτικές τιμές και τελέστηκε η Εξόδιος ακολουθία, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Εντός του Ναού ρίγη Συγκίνησης προκάλεσαν οι επικήδειες ομιλίες από συγγενικά πρόσωπα, την αδελφή του Νικόλαου Κρητικού Χαρίκλεια Κρητικού – Τοπαλίδη καθώς και τον αντιδήμαρχο Αθανάσιο Σχίζα.

Κατόπιν η Πομπή κινήθηκε πεζή προς το Κοιμητήριο με κάθε μεγαλοπρέπεια συνοδεία Ιερέων, Φιλαρμονικής του Ελληνικού Στρατού και Στρατιωτικού Αγήματος.

Στη είσοδο του Κοιμητηρίου τελέστηκε Επιμνημόσυνη δέηση ενώ με λόγια συγκίνησης υποδέχθηκε τον Ήρωα ο Αντιδήμαρχος Χασιάς Σπύρος Μπρέμπος.

Την παράδοση των οστών προς την οικογένεια με κάθε στρατιωτική τιμή κι επισημότητα και την τοποθέτησή τους στο Μνημείο που δεσπόζει στην είσοδο του Κοιμητηρίου της Χασιάς συνόδεψαν, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και βολές από Στρατιωτικό άγημα.

Αθάνατος!



















ΠΗΓΗ: fylarhos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.