ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Oι Κεφαλονίτες καταδρομείς που έπεσαν για τη Πατρίδα, στην Κύπρο στις 22 Ιουλίου 1974


Στρατιώτης Καταδρομών Σκιαδαρέσης Νικόλαος του Χαραλάμπους.
Επέβαινε επί του αεροσκάφους με χαρακτηριστικό κλήσεως «Νίκη 4» . Το αεροσκάφος κατ έπεσε (από φίλια πυρά) με αποτέλεσμα των θάνατο 4 μελών του Πληρώματος και 27 Καταδρομέων.

Νύκτα της 21ης προς 22ας Ιουλίου 1974 μια δύναμη Ελλήνων Καταδρομέων, επιβιβάσθηκε σε μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου Noratlas με διαταγή να μεταβεί στην μαχόμενη Λευκωσία. Η αποστολή αυτών των αεροπλάνων, που από κάποιο σημείο του εναέριου χώρου και μετά, πετούσαν χωρίς καμία αεροπορική κάλυψη λόγω αποστάσεως, ονομάσθηκε “Νίκη” και ήταν αποστολή αυτοκτονίας.



Χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες στρατιωτικής φύσεως, θα αναφέρουμε τα ονόματα δυο Κεφαλλονιτών  καταδρομέων που έπεσαν για την Πατρίδα, κατά την διάρκεια προσγείωσης των αεροσκαφών αυτών στον διάδρομο του αεροδρομίου Λευκωσίας.




Στρατιώτης Καταδρομών Νόμπελης Σπυρίδων του Ιωάννη με καταγωγή από την Κεφαλλονιά.
Επέβαινε επί του αεροσκάφους με χαρακτηριστικό κλήσεως «Νίκη 6» το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές (από φίλια πυρά), αλλά κατάφερε να προσγειωθεί στον διάδρομο του αεροδρομίου. Στο αεροπλάνο αυτό υπήρξαν δυο νεκροί και 9 τραυματίες .
Kefalonia press: Επισκεφτήκαμε τη Λευκωσία μαζί με την Χορωδία Αργοστολίου βεβαίως το πρόγραμμα περιλάμβανε και προσκύνημα στο τάφο των πεσόντων στην αεροπορική τραγωδία, όπως βλέπετε στη πλάκα αναφέρονται και τα ονόματα των Κεφαλλονιτών  καταδρομέων.




http://www.kefaloniapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.