ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑ ΚΡΥΟΥΣΗ ΘΩΜΑ



Τελέστηκε το πρωί, στον ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της Πέλλας, το ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα συμπολεμιστή μας, Κρυούση Θωμά έφεδρο Καταδρομέα Α΄ Μοίρας  καταδρομών.



Η σύζυγος  Χριστίνα Κρυούση. Χήρα του αείμνηστου Θωμά Κρυούση, ο γιος του Τραιανός, η κόρη του Ευσταθία  και  τα εγγόνια  του,  παρουσία του Δήμαρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου του Αντιδημάρχου και πλήθος κόσμου τίμησαν την μνήμη του με δάκρυα συγκινήσεις και υπερηφάνειας τον οικογενειάρχη και ήρωα καταδρομέα που στα νεανικά του χρόνια υπηρέτησε την πατρίδα με αυταπάρνηση και ηρωισμό παίρνοντας μέρος στην επιχείρηση ΝΙΚΗ το 1974 στην Κύπρο. 





Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος  και μέλη του δήμου 




Μέρος του συγκινητικού λόγου του γιου του Τραινού Κρυούση στον Πατέρα του !

Λίγα λόγια για τον αγαπημένο μου αείμνηστο πατέρα.

Πέρασε ένας χρόνος που σε χάσαμε και δύσκολο να μπορέσεις να συνειδητοποιήσεις την απώλεια  σου πατέρα  .  Η  μνήμη προσπαθεί να στριμώξει στιγμές… Πάρα πολλές στιγμές, ανεκτίμητες, δύσκολες, που δεν θέλεις να τις μοιραστείς με κανέναν. Όχι από εγωισμό, αλλά από ανάγκη να κρατήσεις κάτι εντελώς δικό σου. 

Νιώθουμε πίκρα γιατί η ζωή από νωρίς σου φέρθηκε σκληρά με πολλές δοκιμασίες και αντιξοότητες αλλά πάλεψες παλικαρίσια.  Ήσουν φάρος  μέσα σε αυτό το απέραντο σκοτάδι. Μας έδινες  συνεχώς αποδείξεις ότι δεν έχει σημασία πόσο πολύς πόνος υπάρχει αλλά πώς θα σηκωθούμε όταν κινδυνεύουμε να πέσουμε κάτω, συναισθηματικά, σωματικά ή πνευματικά. Είμαι περήφανος για σένα Πατέρα και τα λόγια φτωχά για να μπορέσω να χωρέσω εδώ όλα μου τα συναισθήματα αυτή την στιγμή. Αυτοί που γνωρίζουν την ιστορία σου με καταλαβαίνουν. Δεν θα σε απογοητεύσω ποτέ,  πάντα θα προσπαθώ να στέκομαι  στο ύψος των περιστάσεων και αυτών που μου δίδαξες με αξιοπρέπεια, τιμή και με ψηλά το κεφάλι !

Αιωνία σου η μνήμη Πατέρα.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.