ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΤΙΜΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ




“ Ο Ηλίας Γλεντζές ζεί στη Σκάλα, σεμνά και αθόρυβα. ”

 25-11-2016 10:11  

To Δ.Σ. του Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας απέστειλε στον Δήμαρχο Ευρ΄τα κ. Γιάννη Γρυπιώτη αίτημα για την Ονοματοδοσία Πλατείας ή Οδού της Σκάλας προς τιμήν του ήρωα Στρατηγού Ηλία Γλεντζέ.

ΣΚΑΛΑ. Με επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Ευρώτα Γιάννη Γρυπιώτη ο Πρόεδρος  και ο Γραμματέας του Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας Γιώργος Λουκάκος και Γιώργος Δημακόγιαννης ζητούν την απόδοση τιμής στον Ηλία Γλεντζέ, στρατιωτικό που διακρίθηκε σε περιόδους πραγματικού πολέμου.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε κ.κ. Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ευρώτα

Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας εκφράζοντας την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του αλλά και την ομόθυμη επιθυμία μελών και πολυπληθών φίλων του προτείνει σε Σας την ονοματοδοσία πλατείας ή κεντρικής οδού στην περιοχή Σκάλας - Έλους προς τιμήν του Ήρωα της Κύπρου, στρατηγού Ηλία Γλεντζέ, ο οποίος είναι εκλεκτός Συμπατριώτης μας και μόνιμος κάτοικος της περιοχής μας, με αψεγάδιαστο βίο και ακατάλυτο εθνικό φρόνημα.

Αξιοσέβαστος και αξιαγάπητος ο τρισένδοξος στρατηγός, ζει απλά, σεμνά και αθόρυβα ανάμεσά μας και η Τιμή στο πρόσωπό του, εν ζωή, προσδίδει Τιμή σε όλους μας/σας κι όχι απαραιτήτως σ’ Εκείνον που την Τιμή την κέρδισε στο πεδίο της μάχης και του πραγματικού πολέμου ενάντια στον προαιώνιο εχθρό, στην μαρτυρική μας μεγαλόνησο.

Θεωρούμε δε περιττό επί του παρόντος να αναφερθούμε με λεπτομέρειες στο αξιοθαύμαστο στρατιωτικό βιογραφικό του, που βέβαια κάθε πατριώτης Λάκωνας και Έλληνας, οφείλει να γνωρίζει…

Ευελπιστώντας ότι με πρωτοβουλία σας, άμεσα θα συζητηθεί, θα ψηφιστεί από το Δ.Σ.,  και εγκαίρως θα υλοποιηθεί το αίτημά μας, Σας ευχαριστούμε θερμά.

Για τον Πατριωτικό Σύνδεσμο Λακωνίας Ο Πρόεδρος Γεώργιος Β. Λουκάκος (ιατρός) Ο Γεν.Γραμματέας Γεώργιος Π. Δημακόγιαννης (εκδότης)

Επικοινωνία: κιν.6908693003, τηλ. 27350 29056 & 27330 53670 Ε-mail: gloukak@otenet.gr & adoulotimanigr@gmail.com

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραία επιστολή και ναι,ο Στρατηγός Γλεντζές υπήρξε υπόδειγμα Ελλξνος αξιωματικού και θα ηταν τιμή τους να τον τιμήσουν εν ζωή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.