ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 42 ΧΡΟΝΙΑ


Σε κλίμα συγκίνησης έφτασαν στην Ελλάδα τα λείψανα των 16 καταδρομέων που έχασαν τη ζωή τους από φίλια πυρά, και οι οποίοι συμμετείχαν στην μυστική αποστολή "ΝΙΚΗ" κατά την τουρκική εισβολή.

Τιμή στους ήρωες και τις οικογένειές τους από την πολιτική ηγεσία σε Ελλάδα και Κύπρο. 

Στα πάτρια εδάφη επέστρεψαν τα λείψανα των 16 αδελφών μας καταδρομέων, που μετείχαν στη μυστική αποστολή "Νίκη", κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και έχασαν τη ζωή τους από φίλια πυρά.

Το παρών στην τελετή υποδοχής των λειψάνων έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων:


"Τιμώντας την ιερή μνήμη των προκείμενων ηρωικών νεκρών εμείς οι Έλληνες, Κύπριοι και Ελλαδίτες, Ελλαδίτες και Κύπριοι, δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε ως το τέλος, χωρίς παραχωρήσεις, χωρίς υποχωρήσεις, χωρίς υπαναχωρήσεις, για να ξαναβρεί η μαρτυρική Κύπρος την εδαφική της ακεραιότητα και την πλήρη κυριαρχία της μέσ’ από λύση που σέβεται στο ακέραιο το Διεθνές Δίκαιο, αλλά σέβεται επίσης στο ακέραιο και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, αφού η Κύπρος είναι πλήρες και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης. Και αυτή η λύση σε καμία περίπτωση δεν είναι συμβατή με ίχνος στρατού κατοχής, όπως και με οιαδήποτε έννοια αναχρονιστικών εγγυήσεων υποτέλειας".
"Εμείς οι Έλληνες κι αυτό είναι άλλος ένας όρκος στη μνήμη τους ξέρουμε πάντα ότι τα μεγάλα και σημαντικά μπορούμε να τα επιτύχουμε μόνον ενωμένοι. Και θα τα επιτύχουμε ενωμένοι γιατί αυτό είναι το χρέος μας και για το χθες και για το σήμερα και για το αύριο. Αιωνία η μνήμη τους!"

ΠάνοςΚαμμένος:

 Υποδεχόμαστε με σεβασμό και συγκίνηση τους ήρωες
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εκφράζοντας τον σεβασμό του προς τους συγγενείς των πεσόντων ηρώων.  
"Απόψε ένας κύκλος χρέους κλείνει για τους 16 ήρωες του 'ΝΙΚΗ 4'. Σήμερα με σεβασμό και συγκίνηση, υποδεχόμαστε τους ήρωες που έδωσαν την ίδια τους τη ζωή για τα ιδανικά της ελευθερίας του έθνους μας. Οι ήρωες πλέον θα αναπαύονται εν ειρήνη στους τόπους καταγωγής τους.

Οι ήρωες μας, μας έδειξαν τι σημαίνουν οι έννοιες της αυταπάρνησης, της αλληλεγγύης και της ανδρείας. Έπεσαν, αναλαμβάνοντας ο καθένας τους το βάρος της Ιστορίας. Μιας Ιστορίας, η οποία από τις ημέρες των Θερμοπυλών, του Μαραθώνα, της Σαλαμίνας και του Μεσολογγίου, μας γαλουχεί και μας κάνει γνώστες του τρόπου με τον οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικούμε την ελευθερία, υπερασπιζόμενοι βωμούς και εστίες προγόνων. Στοιχεία άκρως αναγκαία για τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.

Σήμερα με σεβασμό και συγκίνηση, υποδεχόμαστε τους ήρωες που έδωσαν την ίδια τους τη ζωή για τα ιδανικά της ελευθερίας του έθνους μας. Οι ήρωες πλέον θα αναπαύονται εν ειρήνη στους τόπους καταγωγής τους. Οι ήρωες μας, μας έδειξαν τι σημαίνουν οι έννοιες της αυταπάρνησης, της αλληλεγγύης και της ανδρείας. Έπεσαν, αναλαμβάνοντας ο καθένας τους το βάρος της Ιστορίας. Μιας Ιστορίας, η οποία από τις ημέρες των Θερμοπυλών, του Μαραθώνα, της Σαλαμίνας και του Μεσολογγίου, μας γαλουχεί και μας κάνει γνώστες του τρόπου με τον οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικούμε την ελευθερία, υπερασπιζόμενοι βωμούς και εστίες προγόνων. Στοιχεία άκρως αναγκαία για τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.

"Ας μην ξεχνάμε όμως την ημέρα και έναν ακόμα ήρωα αυτής της ιστορικής περιόδου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, τον συμπολεμιστή και μοναδικό επιζώντα του «ΝΙΚΗ 4», τον Καταδρομέα Αθανάσιου Ζαφειρίου. Εκείνον που έφυγε με έναν καημό, ότι η πατρίδα επί όλα αυτά τα χρόνια τους ξέχασε. Δεν έδωσε τη δυνατότητα να έρθουν στην πατρίδα τους και να κηδευτούν με τιμές, να παραδοθούν στα αδέρφια τους και στους γονείς τους - πολλοί εκ των οποίων πλέον δεν ζουν - και περίμεναν όλα αυτά τα χρόνια την Πολιτεία".




ΟΙ ΗΡΩΕΣ:
Σμήναρχος Ηλίας Άνθιμος,
Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Ευάγγελος Τσάκωνας,
Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Αθανάσιος Χριστόπουλος,
Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Στέφανος Γιαννακός,
Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Ηλίας Δαλαμάγκας,
Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Κοσμάς Γιαννακάκης,
Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Ανδρέας Αναστασόπουλος,
Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Αντώνιος Ζησιμόπουλος,
Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Χρήστος Ληγδής,
Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Αιμίλιος Μονιάς,
Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Γεώργιος Νάκος,
Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Στυλιανός Πρινιανάκης,
Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Νικόλαος Σκιαδαρέσης,
Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Σωτήριος Τζούρας,
Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Χρήστος Χατζόπουλος,
Ανθυπασπιστής Καταδρομέας Μανιάτης Βασίλειος.

Στην υποδοχή παρευρέθηκαν συμπολεμιστές τους αξιωματικοί και καταδρομείς,ο Διοικητής της Α! Μοίρας Παπαμελετίου Γεώργιος , ο Κυριάκου, Ντούβας, Ρούκας, αδελφοί Κοεμτζόγλου. Και βέβαια οι συμπολεμιστές τους τότε, σημερινά μέλη ή μη του Συλλόγου Πολεμιστών Κομμαντος '74.. και ο Πανελλήνιος σύνδεσμος πολεμιστών Ελληνικής δύναμης Κύπρου.


 Έλειπαν όμως οι τωρινοί κομάντος, έλειπαν πράσινα μπερέ και έλειπε από την επίσημη υποδοχή μπρος στο αεροπλάνο Ο ΔΚΤΗΣ τους, οι αξκοί τους οι συμπολεμιστές τους.

Δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους λοιπούς επισήμους Ελλάδος και Κύπρου, απέναντι από τους συγγενείς έπρεπε να ήταν παραταγμένοι:

Ο Δκτής, οι αξκοί και οι άνδρες της Α!ΜΚ του '74 οι συγγενείς και τα αδέλφια τους, πιο δίπλα
η Πολεμική Σημαία της Α!ΜΑΚ με το τιμητικό άγημα δυνάμεως Λόχου (μα αυτή η Μονάδα δέχθηκε σήμερα πίσω τους νεκρούς της) και πιο δίπλα  σύσσωμοι σε παράταξη οι Σχηματισμοί και οι μονάδες Ειδικών Δυνάμεων του Λεκανοπεδίου τουλάχιστον, μα άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων επέστρεφαν από το πεδίο της μάχης και ξέρουμε ότι ο καταδρομέας δεν αφήνει ποτέ του σύντροφο.....











                                 ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΗΡΩΩΝ







ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΤΟΥ 74 ΚΑΙ ΜΕΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ





Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΘΥΓΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΚΛΑΙΡΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ.

Τώρα το μυαλό, η λογική, το συναίσθημα, οι εικόνες, οι θύμησες, τα πρόσωπα, ήχοι, μυρωδιές, είναι ένας αχταρμάς, σε μάθε μυημένο και κάθε μύστη.......Οι αχοί θα κατακάτσουν και ο καθένας θα μιλήσει - αν έχει κάτι να πει......

Αποτελέσματα αναζήτησηςΓεώργιος Παπαμελετίου   ο σύλλογος κομαντος 74 και ο Πανελληνιος σύνδεσμος πολεμιστων Ελληνικής δύναμης Κύπρου. μεταξύ αυτών, 

2 σχόλια:

  1. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ.ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ.ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.