ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

ΚΥΠΡΟΣ: ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ NORATLAS ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΙΚΗ ΤΟΥ 1974

Μανώλης Καλατζής



Τα δύο Νoratlas είχαν λάβει στην επιχείρηση ΝΙΚΗ τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου 1974 αλλά δεν κατάφεραν να απογειωθούν λόγω των εκτεταμένων ζημιών που είχαν υποστεί από φίλια πυρά

Δύο μεταγωγικά αεροσκάφη ΝΟΡΑΤΛΑΣ της Ελληνικής Πολεμικής αεροπορίας εντόπισαν οι αρμόδιες Κυπριακές αρχές στο παλαιό αεροδρόμιο Λευκωσίας το οποίο βρίσκεται στη νεκρή ζώνη και ελέγχεται από την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ. Ο εντοπισμός των αεροσκαφών επετεύχθη μετά από αξιοποίηση πληροφορίας η οποία δόθηκε στο γραφείο του Κύπριου Επιτρόπου για ανθρωπιστικά θέματα Φώτη Φωτίου, Όπως είπε ο κ. Φωτίου,  ο Ελληνοκύπριος εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος στο αεροδρόμιο Λευκωσίας κατά το 1974 και ήταν παρών στην ταφή των δύο μεταγωγικών. Ωστόσο, πρόσθεσε, δεν υπάρχει πληροφορία ότι υπάρχουν στο συγκεκριμένο σημείο νεκροί.
Τα δύο "Νoratlas", είχαν λάβει μέρος στην επιχείρηση ΝΙΚΗ τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου 1974 αλλά δεν κατάφεραν να απογειωθούν λόγω των εκτεταμένων ζημιών που είχαν υποστεί από φίλια πυρά και σύμφωνα με τις μαρτυρίες, θάφτηκαν από τους Άγγλους μέσα σε χαράδρα, βάθος 10 με 15 μέτρων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.