ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Τελετή Εγκαινίων Ιστορικού Μουσείου-Φυλακίου «Γρηγόρης Αυξεντίου»


Την Κυριακή 03 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ιστορικού Μουσείου-Φυλακίου «Γρηγόρης Αυξεντίου» στον οικισμό Ακρίτα του Δήμου Κιλκίς, όπου υπηρέτησε ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός, ο μετέπειτα υπαρχηγός της ΕΟΚΑ Γρηγόρης Αυξεντίου.
Πρόκειται για πρώην στρατιωτικό φυλάκιο, στο οποίο υπηρέτησε, ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός, ο μετέπειτα Υπαρχηγός της ΕΟΚΑ Γρηγόρης Αυξεντίου. Η πρωτοβουλία για μετατροπή του φυλακίου σε μουσείο ανήκει στον Δήμο Λύσης, σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς. Στην τελετή εγκαινίων θα παραστούν, επίσης, αντιπροσωπείες των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59 και του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης.
Τελετή Εγκαινίων Ιστορικού Μουσείου-Φυλακίου «Γρηγόρης Αυξεντίου»1
Τελετή Εγκαινίων Ιστορικού Μουσείου-Φυλακίου «Γρηγόρης Αυξεντίου»2
Τελετή Εγκαινίων Ιστορικού Μουσείου-Φυλακίου «Γρηγόρης Αυξεντίου»3
Τελετή Εγκαινίων Ιστορικού Μουσείου-Φυλακίου «Γρηγόρης Αυξεντίου»4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.