ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ζωντάνεψε μνήμες η Χαρίτα Μάντολες στο «Ζήσε το»





Οι μνήμες της Χαρίτας Μάντολες ζωντάνεψαν στην απογευματινή εκπομπή του Sigma. 21 Ιουλίου 1974, η μέρα που σταμάτησε ο χρόνος, για τη Χαρίτα Μάντολες.
Η γυναίκα σύμβολο ενός ολόκληρου λαού, ξεδίπλωσε το άλμπουμ της ζωής της στη Βασιλική Χατζηαδάμου και στην εκπομπή «ΖΗΣΕ  ΤΟ».
Με αποτυπωμένο τον πόνο στο πρόσωπο της, όμως με βλέμμα αγέρωχο και άκαμπτο η Χαρίτα Μάντολες, η Χαρίτα της Κύπρου, η γυναίκα σύμβολο ενός ατελείωτου αγώνα, μίλησε στη Βασιλική Χατζηαδάμου και άνοιξε την καρδιά της αποτυπώνοντας έτσι ολόκληρο το δράμα της προσφυγιάς.
Ο θάνατος των δικών της ανθρώπων, οι μνήμες από την αιχμαλωσία, το δράμα των αγνοουμένων, άρχισαν να ξετυλίγονται, κατά τη διάρκεια της εκπομπής.
Οι μνήμες της ξεκίνησαν από το χωριό Ελιά.. τον τόπο που σημάδεψε για πάντα τη ζωή της…
Σε μια εμφανώς συγκινησιακά φορτισμένη εκπομπή, περιγράφει τις στιγμές που έζησε στα χέρια των Τούρκων στρατιωτών με δύο μωρά στην αγκαλιά. Εικόνες και λόγια που σημάδεψαν για πάντα τη ζωή της.


ΠΗΓΗ sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.