ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Κοτζιάς στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας

 Εδώ συμπυκνώνεται όλη η τραγωδία του ελληνισμού!

Tον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και το χώρο ανασκαφής του Νοράτλας επισκέφθηκε το μεσημέρι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, όπου έτυχε ενδελεχούς ενημέρωσης για την πορεία της ανασκαφής, από τον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φώτη Φωτίου.

“Εδώ συμπυκνώνεται όλη η τραγωδία του Ελληνισμού”, είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ κατά τη ξενάγηση του από τον κ. Φωτίου στο σημείο, όπου έχει εκταφεί το μοιραίο Νοράτλας, με τον κωδικό «Νίκη 4», το οποίο χτυπήθηκε από φίλια αντιαεροπορικά πυρά το ξημέρωμα της 22ας Ιουλίου 1974 και κατέπεσε φλεγόμενο στην περιοχή της Μακεδονίτισσας, παίρνοντας του μαζί του στον θάνατο 31 παλικάρια (καταδρομείς και αεροπόρους).




Ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Κύπρο και θα παραμείνει μέχρι αύριο, ώστε να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έφτασε μέχρι το σημείο που γίνονται οι ανασκαφές και ενημερώθηκε για την πρόοδο των ερευνών και τα μέχρι τώρα ευρήματα από τον προϊστάμενο των εργασιών Ξενοφών Καλλή, καθώς και τον κ. Φωτίου.


Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη ο κ. Κοτζιάς δεν θέλησε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση και αρκέστηκε στο να πει πως εδώ (Τύμβος Μακεδονίτισσας) “συμπυκνώνεται όλη η τραγωδία του Ελληνισμού”.






1 σχόλιο:

  1. οποιος ελλαδιτης πολιτικος παταει το ποδι του στη Κυπρο μολυνει το χωμα της ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ το 1998 ανακαλυψαν οτι εγινε πολεμος στη Κυπρο ..-[ενας ελλαδιτης για τη δευτερη πατριδα μου]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.