ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΥΠΡΟΣ 1974 - Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ (Ντοκουμέντα)



ΚΥΠΡΟΣ 1974 - Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
(Ντοκουμέντα Έρευνας)

του ΚΩΣΤΑ "ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗ" ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Το Τιμολόγιο της αγοράς των όπλων του Εφεδρικού από την Τσεχοσλοβακία



Η Φορτωτική της αγοράς των όπλων του Εφεδρικού από την Τσεχοσλοβακία


Ο χάρτης είναι του 1955. Ηταν στον χαρτοφύλακα του εκάστοτε Αγγλου Πρωθυπουργού. Δείτε την γραμμή διχοτόμησης, σας θυμίζει τίποτα ;;;;;


Απόρρητο έγγραφο της Αγγλικής Διπλωματίας (Πρεσβεία στην Άγκυρα) του 1956 (!!!) όπου ο Αγγλος Πρωθυπουργός ενημερώνεται ότι ο Ευάγγελος Αβέρωφ-Τοσίτσας είχε αποδεχθεί ένα σκεπτικό Διχοτόμησης της Κύπρου !!!!




Ακρως Απόρρητο έγγραφο της Κυπριακής ΚΥΠ του 1993 που αναφέρεται σε μαρτυρίες ευρισκόμενων εν ζωή αγνοουμένων του '74 !!!! Αγνοηθέντες - Αγνοούμενοι !!!!


Μέμο του Foreign Office όπου υπάρχουν τα minutes της συνάντησης του Μακαρίου την 17-7-74 με τον Άγγλο Πρωθυπουργό.....


Άκρως Απόρρητο Ειδικού Χειρισμού σήμα που δεν ελήφθη ποτέ υπ'όψιν, της 17-7-74 (3 μέρες πριν την εισβολή) όπου η ΕΛΔΥΚ ενημερώνει τις πληροφορίες του 2ου ΕΓ του ΓΕΕΦ περί προετοιμασίας τωνβ Τούρκων της Κύπρου για την επικείμενη εισβολή.... !!!!


Το περίφημο "Αστραπιαίο" σήμα που δέσμευε τα Α/Α πυροβόλα στην Λευκωσία λόγω της επικείμενης άφιξης των Νοράτλας της Αποστολής "ΝΙΚΗ". Δυστυχώς η δέσμευση δεν έγινε "ΑΜΑ ΤΗ ΛΗΨΗ" αλλά από 02.00πμ καθήν στιγμήν το πρώτο αεροσκάφος πλησίαζε στις 01.52 !!!!

Το άλλο περίφημο σήμα του ΓΕΩΡΓΙΤΣΗ (Α/ΓΕΕΦ από 14/7/74) που ενημερώνει τους Γκιζίκη, Ιωαννίδη και Μπονάνο για την εκδήλωση του Πραξικοπήματος της 15-7-74


ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΣΗΜΑ του επιτετραμένου μας στη Πρεσβεία της Λευκωσίας Σέρμπου (ο Πρέσβης Λαγάκος είχε ανακληθεί δήθεν για διαβουλεύσεις στην Αθήνα) που ενημέρωνε γιά την εμφάνιση της Αποβατικής Δύναμης.
"...ΓΕΕΦ δεν ανησυχεί !!!!" (γιατί δεν ανησυχούσε το ΓΕΕΦ ;;;;;)


Το σήμα της 25-11-73 του τοποθετηθέντα από τον Γ.Παπαδόπουλο Α/ΓΕΝ Πέτρου Αραπάκη προς το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του ΝΑΥΤΙΚΟΥ όπου αναγγέλει την ανατροπή του Παπαδόπουλου από τον Ιωαννίδη. Από Παπαδοπουλικός έγινε Ιωαννιδικός και μετά Καραμανλικός !!!!!!!!


Επειδή κάποιοι επιμένουν ότι ο Μακάριος ΠΟΤΕ δεν είπε ότι η Κύπρος θυσιάστηκε για να αποκατασταθεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα.... γράμματα ξέρετε... διαβάστε !!! Την υπογραφή την γνωρίζετε νομιζω !!!!

 Απόρρητος Φάκελλος της Αγγλικής Διοπλωματίας (Foreign Office) με την ένδειξη "Βρετανικά Συμφέροντα και Σκοποί στην Κύπρο" και την επισήμανση στο τέλος "Κλειστός μέχρι το 2005" δηλ. να μην ανοιχθεί πριν το 2005. Εεεε λοιπόν το 2005 δεν ανοίχθηκε και το Απόρρητο ανανεώθηκε μέχρι το 2015. Αντε να δούμε θα τον ανοίξουν και αν ναι τι σημαντικό λέει εκεί μέσα που δεν επιτρεπόταν να μαθευτεί πριν το 2015 ;;;;;

 Άκρως Απόρρητο Τηλεγράφημα του Kissinger προς Πρεσβεία ΗΠΑ - Λευκωσία (Μάιος 1974)
" ...θα προχωρήσετε στην τελική θεραπεία του Αρχιεπ. Μακάριου. Η τελική θεραπεία είναι απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Ακολουθείστε τις ειδικές οδηγίες. Kissinger"
(χωρίς σχόλια)

 Aπόσπασμα από Τουρκική Εφημερίδα όπου γίνεται γνωστό ότι η Λιβύη του Καντάφι εφοδίασε τους Τούρκους με καύσιμα και το Πακιστάν με ανταλλακτικά......

 Η.Δ. του Δκτη του 212 ΤΠ Τχη Κ.Αχιλλείδη για την Διμοιρία ΠΑΟ 90mm της Α' ΜΚ / Γ' ΜΑΚ που αμύνθηκε στον Λόφο Κολοκασσίδη (Υψωμα 190) - τους αναφέρει ονομαστικά προφανώς για να γίνει πρόταση απονομής μεταλλείου - κάτι που δεν έγινε ποτέ !!!!

 Προπαγανδιστικό φυλλάδιο των Τούρκων που έριχναν τα Τουρκικά αεροπλάνα στα πλαίσια των ΨΕΠ

 Χάρτης που βρέθηκε στα χαρτιά συληφθέντα Τούρκου Ταγματάρχη στον Αγ.Επίκτητο κατά την περίοδο της εκεχειρίας όπου αναφέρει ότι έγινε στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούλιο του '74. Δείτε την Γραμμή Αττίλα ...σε χρόνο πριν γίνει Γραμμή Αττίλα.....!!!!

 Ακρως Απόρρητο έγγραφο της Κυπριακής ΚΥΠ του 1985 (!!!) δηλ. 11 χρόνια μετά την Τουρκική Εισβολή, που αναφερει λεπτομερώς που και πόσοι εξ Ελλάδος και εκ Κύπρου Αγνοούμενοι ζούσαν μεταφερθέντες από '74 σε Τουρκικά εδάφη ....μέχρι τα τέλη του 1984 καθώς και πόσοι πέθαναν!!!!
ΑΓΝΟΗΘΕΝΤΕΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ !!!!

 η N.Y.P. αναγγέλει την έναρξη του ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ την 14η Αυγούστου 1974 με πρωτοσέλιδο άρθρο της

 ΤΑ ΝΕΑ του Λαμπράκη αναγγέλουν την εκδήλωση του Πραξικοπήματος στην Κύπρο και την αναφέρουν ως "Κυβερνητική Ανατροπή" !

 Προπαγανδιστικό φυλλάδιο των Τούρκων που έριχναν τα Τουρκικά αεροπλάνα στα πλαίσια των ΨΕΠ
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της 20η; Ιουλίου σε 2η ΕΚΔΟΣΗ

 
Το περίφημο Ακρως Απόρρητο Τηλεγράφημα του Kissinger προς Κλιμάκιο Μ.Ανατολής (Ιούν.74)
" ...καθαρίστε το τραπέζι του Πρέσβυ μας στην Κύπρο. Είναι απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ..."
(χωρίς σχόλια)
 
 Το επίσης περίφημο Σήμα του Πράκτορα Στοκερ όπου ανέφερε λεπτομερέστατα τις δυνατότητες των Τούρκων σε περίπτωση Απόβασης !!!! Κανείς δεν το έλαβε υπ' όψιν του......

 Επιτελικός Χάρτης των Τούρκων που δείχνει τους άνδρες της ΤΜΤ που μπορούσε να κινητοποιήσει ο κάθε Τουρκικός θύλακας στο νησί σε περίπτωση Απόβασης.

 Προπαγανδιστικά φυλλάδια των Τούρκων που έριχναν τα Τουρκικά αεροπλάνα στα πλαίσια των ΨΕΠ

 Το ΠΟΤ Αμύνης της ΒΔ Λευκωσίας από το 336-211-212 ΤΠ και την ΕΛΔΥΚ

 Η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην 2η Εκδοση της την 24η Ιουλίου 1974. Η Μεταπολίτευση είναι αυτή που επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της, ενώ τα της Κύπρου είναι επικεφαλίδα πάνω πάνω.

 Αντιχουντικό Προπαγανδιστικό φυλλάδιο των Τούρκων που έριχναν τα Τουρκικά αεροπλάνα στα πλαίσια των ΨΕΠ

 Προς άρσιν πάσης αμφιβολίας για το ποιός βύθισε το Κocatepe, κατέστρεψε το Adatepe και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο Cakmak (3 αντιτορπιλλικά της Αποβατικής Δύναμης των Τούρκων), αναφορά της Τουρκο-Τουρκικής αεροναυμαχίας σε Αμερικανική εφημερίδα του Detroit στις 24/7/74

 Μemo του Γεν.Γραμματέα του ΝΑΤΟ J.Luns (12-7-1974) προς τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ
"... από την επίσκεψη του Υφ.Εξωτερικών κ.Sisco στην Συμμαχία, κατέδειξε την απόφαση της Κυβέρνησης των ΗΠΑ να τελειώσουν με το Κυπριακό πρόβλημα. Συμφωνησαμε με τον κ.Sisco να βοηθήσουμε τις Τουρκικές Δυνάμεις κατά την διάρκεια της απόβασης, όπως επίσης και στην βίαιη ανατροπή του Μακαρίου. Τζ.Λούνς" (χρειάζεται άλλη απόδειξη ή σχόλια;)
Υ.Γ. Κάποιες πρόσφατες προσπάθειες του ΝΑΤΟ να το εμφανίσει ως πλαστό δεν πείθουν κανένα!
 Άκρως απόρρητο Memo της Αμερικανικής Πρεσβείας του 1964 (!!!) όπου αναφέρεται στην πεποίθηση του Υπουργού Συντονισμού τότε Κ.Μητσοτάκη, ότι μιά λύση του Κυπριακού στυλ "Άτσενσον" θα έπρεπε να επιβληθεί στον Μακάριο έστω και με ...πραξικόπημα !!!!!

 Σήμα της 18/7/74 από το ΓΕΕΦ προς όλες τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Μονάδες στο νησί όπου ρητά και κατηγορηματικά απαγορεύει την λαφυραγωγία (πλιάτσικο) προφανώς από άνδρες φίλα προσκείμενους στο Πραξικόπημα εναντίον οικιών και προσωπικών αντικειμένων Μακαριακών.
(ντοκουμέντο του Greek American News Agency του Alex Stefanopoulos)

5 χάρτες της ν.Κύπρου με διαφορετικούς σχεδιαστες, κομιστες και διαφορετικές ημερομηνίες που έχουν ένα κοινό... Μια γραμμή Διχοτόμησης. Ο πιό παλιός έιναι αυτός πάνω αριστερά όπου ανήκει στους Αγγλους και εχει ημερομηνία 1955 και ευρίσκετο πάντα στον χαρτοφύλακα του εκάστοτε Βρετανού Πρωθυπουργού. Ο δεύτερος πιό παλιός είναι του Δρ Κιουτσούκ μετέπειτα αντιπρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας του ν1960, ο οποίος σχεδιάστηκε το 1957 και δημοσιεύθηκε το 1958 (αριστερά πάνω), από κάτω του ο Χάρτης Αττίλα όπως διαμορφώθηκε την 30η Αυγούστου 1974 με την λήξη των εχθροπραξιών, από κάτω χάρτης που βρέθηκε στα προσωπικά είδη Τοπύρκου Ταγματάρχη που συνελήφθη στην εκεχειρία στον Αγ.Επίκτητο και είχε σχεδιαστεί μέρες πριν στην Κωνσταντινούπολη, κάτω αριστερά ένας χάρτης μιάς ομάδας εργασίας του Kissinger που έφερε στο φως το δίδυμο των δημοσιογράφων Ιγνατίου και Έλλις με ημερομηνία 13/8/74 (μιά μέρα προ του Αττίλα ΙΙ)

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
"ΚΥΠΡΟΣ 1974 - Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ"
του ΚΩΣΤΑ Α. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΠΕΛΑΣΓΟΣ"


ΠΗΓΗ http://www.kostasmavroskoufis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.