ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΚΟΥ ΗΡΩΩΝ ΕΛΔΥΚ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΚΟΥ ΗΡΩΩΝ ΕΛΔΥΚ







Τελέστηκαν αργά το απόγευμα στη Λάρνακα τα αποκαλυπτήρια τιμητικών πλακών με τα ονόματα των πεσόντων και αγνοουμένων αξιωματικών και οπλιτών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).
Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν στο άλσος «Ηρώων ΕΛΔΥΚ» στη Λάρνακα απέναντι από την Αλυκή και στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων, οι Υπουργοί Αμυνας και Συγκοινωνιών και Εργων Φώτης Φωτίου και Τάσος Μητσόπουλος, ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Κύπρο Βασίλης Παπαϊωάννου, βουλευτές, Δήμαρχοι, αξιωματικοί της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Φρουράς, ΕΛΔΥΚάριοι και πλήθος κόσμου.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Υπουργός Αμυνας. Η εκδήλωση άρχισε με την έπαρση γιγαντιαίας σημαίας, επιμνημόσυνη δέηση και προσκλητήριο πεσόντων και αγνοουμένων κατά τη διάρκεια του οποίου ρίφθηκαν χαιρετιστήριες βολές. Ακολούθησε το άναμμα της «Αιώνιας Φλόγας» και χαιρετισμοί και ομιλίες από τον Πρώην Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λάρνακας (ΣΕΑΛ) Γεώργιο Κωνσταντίνο Χάρο, τον Διοικητή της ΕΛ.ΔΥ.Κ Συνταγματάρχη Πεζικού Γεώργιο Κουζή και τον Πρόεδρο του ΣΕΑΛ Πανίκο Διομήδου.
Στο δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης ανέφερε ότι «τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας αποτίουμε σήμερα φόρο τιμής στους ήρωες νεκρούς και αγνοούμενους της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου. Μνημονεύουμε εκείνους που με το θάνατο τους σημάδεψαν τη δική μας ζωή, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία και την τιμή της Κύπρου μας».
Πρόσθεσε ότι «η πόλη της Λάρνακας με εθνική υπερηφάνεια παραδίδει με αυτή τη σεμνή τελετή  το συμβολικό τούτο μνημείο, σμιλευμένο και τοπιοτεχνημένο για να το επισκεπτόμαστε και να το ζούμε ώστε να αντλούμε θάρρος και δύναμη στην τωρινή την πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορικής μας οδοιπορίας». Συνεχίζοντας είπε ότι «δεν έχουμε άλλη επιλογή και δεν μπορούμε να αποφύγουμε σήμερα τον αγώνα» και πρόσθεσε πως «αγώνας δεν είναι μόνο η αναμέτρηση στα πεδία των μαχών. Αγώνας είναι και η σημερινή οικονομική πραγματικότητα, είναι η απόρριψη της μοιρολατρίας και είναι η αντοχή και η πίστη, η ενότητα σκοπών και στόχων».
Ο Δήμαρχος Λάρνακας ευχαρίστησε τον «Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Λάρνακας που με δική του πρωτοβουλία έγινε πραγματικότητα αυτό το μνημείο, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως για την συνεργασία του και οπωσδήποτε το κράτος για την οικονομική συνεισφορά του. Ο Δήμος Λάρνακας θα συνεχίσει να διατηρεί και να συντηρεί τον χώρο μνημόσυνο αιώνιο».
Των χαιρετισμών και ομιλιών ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων και μονόλεπτος σιγή, καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Φωνητικό Σύνολο του Δήμου Λάρνακας και απόδοση τιμητικών πλακετών στους πρώην Δημάρχους Γεώργιο Λυκούργο και Ανδρέα Μωϋσέως, στον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη και στον Διοικητή της ΕΛ.ΔΥ.Κ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.