ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΚΥΠ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟ 74

Απο τον Απρίλιο του '74 έστελνε αναφορές το κλιμάκιο της ΚΥΠ Κύπρου !

Στα έγγραφα αυτά, φαίνεται ξεκάθαρα ότι από τον Απρίλη του 1974 αυτοί που έπρεπε, σε Ελλάδα και Κύπρο, γνώριζαν τις Τουρκικές κινήσεις και έδειχναν να μη λαμβάνουν τίποτε στα σοβαρά.




 Ο τέως Πρόεδρος της Επιτροπής για το φάκελο της Κύπρου Μαρίνος Σιζόπουλος προέβη σε νέες αποκαλύψεις.

Αφού επιβεβαίωσε το  άκρως απόρρητα έγγραφο-σήμα του ΓΕΕΦ προς το Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα, ημερομηνίας 17 Ιουλίου 1974 τόνισε ότι οι πληροφορίες που υπήρχαν από τις 15 μέχρι τις 19  Ιουλίου ήταν συνεχείς προς το γενικό επιτελείο εθνικής φρουράς για τις τουρκικές κινήσεις και το ενδεχόμενο αποβατικής ενέργειας.
Ο κύριος Σιζόπουλος αναφέρθηκε και στην κατάθεση του τότε υπευθύνου του κλιμακίου της Ελληνικής ΚΥΠ στην Κύπρο Αλέξανδρου Σημαιοφορίδη
«Από τον Απρίλη του 74 διαβίβαζε συνεχώς στην Ελληνική πρεσβεία στο ΓΕΕΦ και στα κεντρικά γραφεία της ΚΥΠ στην Ελλάδα πληροφορίες για τις κινητοοιήσεις των Τουρκικών στρατευμάτων στα νότια παράλια της Κύπρου καθώς επίσης και για προετοιμασίες αποβατικής ενέργειας χωρίς να ληφθεί καθόλου υπόψη».

Ο κύριος Σιζόπουλος αποκάλυψε άλλο απόρρητο έγγραφο της διοίκησης Ναυτικού της Ελλάδας στο υπάρχει έκθεση πληροφοριών ότι από τον Απρίλη του 74 θα γινόταν αποβατική ενέργεια των Τούρκων
«Η συγκεκριμένη ημερομηνία συμπίπτει απ ότι φαίνετσαι με βάση τα στοιχεία με την περίοδο κατά την οποία η τετρανδρία της Ελληνικής χούντας είχαν πάρει την απόφαση για τη διενέργεια του πραξικοπήματος προσδιορίζοντας ως χρόνο τα τέλη ιουνίου ή αρχές Ιουλίου»

Επιπροσθέτως ο κύριος Σιζόπουλος αποκάλυψε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο Νατοικοί κύκλοι είχαν εκ των προτέρων σχεδιάσει το δίδυμο έγκλημα
«Είναι ημερομηνίας 12 Ιουλίου 74 υπογράφει ο τότε ΓΓ του ΝΑΤΟ Γιόζεφ Λούνς αναφέρει ότι μετά από επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της συμμαχίας από τον τότε υφιπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ η συμμαχία συμφωνεί με την εισήγησή του ότι θα πρέπει να τελειώνουμε με το κυπριακό»

Ο Πρόεδρος της επιτροπής για το φάκελο της Κύπρου αναφέρθηκε και σε κρυπτογραφημένο τηλεγράφημα που απέστειλε ο τότε πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Κοσμαδόπουλος που αναφέρει ΄ότι στις 5.45 το πρωί της 20ης Ιουλίου είχε κληθεί από τον Γκιουνές στο ΥΠΕΞ της Τουρκίας ότι η τουρκία θα κάνει απόβαση.

«και σε κάποια από τις παραγράφους τονίζει ακριβώς ότι τα τουρκικά στρατεύματα δεν προτίθεται να ανοίξουν πυρ εναντίον των Ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται στην Κύπρο εαν και εφόσον τα ελληνικά στρατεύματα δεν πράξουν το ίδιο».

Ο κύριος Σιζόπουλος αναφέρθηκε τέλος και σε τρίτο έγγραφο το οποίο είχε υποκλαπεί από το ΝΑΤΟ, ήταν οδηγία των Βρετανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή και ενημέρωνε την ΡΑΦ στο Ακρωτήρι ότι έχει διαπιστωθεί πτήση Ελληνικών μεταγωγικών αεροπλάνων από την Ελλάδα προς την Κύπρο και αντίστροφα  με την εντολή ότι σε περίπτωση επανάληψης τέτοιων πτήσεων να εφαρμοστούν κανόνες εμπλοκής. 

1 σχόλιο:

  1. Αλήθεια είναι. Υπήρχε πλήρης περιγραφή από το κλιμάκιο, που είχε μεταβεί στην Κερύνεια και κατέγραφε. Και υπάρχουν πολλοί εν ζωη, που μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.