<

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

ΛΑΘΗ ΣΕ ΕΚΤΑΦΕΣ ΣΕ ΗΡΩΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΤΑΙΩΡΟ ΦΑΕΘΩΝ


Λάθη σε εκταφές διαπιστώνονται σε δύο περιπτώσεις μετά από επιστημονικές εξετάσεις που ακολούθησαν και αφορούσαν ηρωομάρτυρες στην ακταιωρό ΦΑΕΘΩΝΣύμφωνα με αρμόδια πηγή, «στόχος των εκταφών που θα γίνουν είναι να δοθούν τα σωστά λείψανα στους συγγενείς των Ελλαδιτών πεσόντων». Aπό τα 23 άτομα που βρίσκονταν στην ακταιωρό, που βομβαρδίστηκε, σκοτώθηκαν τα επτά. Έξι Ελλαδίτες και ένας Κύπριος.

Οι πεσόντες
· Νικόλαος Νιάφας - Λαμία
· Νικόλαος Καππαδούκας - Σκόπελος
· Παναγής Θεοδωράτος - Κεφαλλονιά
· Νικόλαος Πανάγου - Αρκαδία
· Σπυρίδων Αγάθου - Κέρκυρα
· Παναγιώτης Χρυσούλης - Αθήνα
· Άντης Φιλήτας - Μόρφου

Tα παλληκάρια του «Φαέθων» είχαν πλήρη συνείδηση και παρά την έκκληση του Κυβερνήτη να εγκαταλείψουν το πλοίο κανένας δεν μέτρησε τον κίνδυνο και παρέμειναν, για να φυλάξουν Θερμοπύλες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ


ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.